back to top
2024. május 18. 11:17
KezdőlapMotoGPAleix Espargaró kifakadt: Sokan elfelejtik a paddockban, hogy ki is az öcsém,...

Aleix Espargaró kifakadt: Sokan elfelejtik a paddockban, hogy ki is az öcsém, és mennyit tett a KTM-ért

Aleix Espargarónak elege van abból, hogy az emberek megkérdőjelezik öccse teljesítményét a GASGAS Factory Racing Tech3-nál.

A spanyol versenyző közel három hete, a Brit Nagydíj alkalmával jelent meg újra a bajnokságban, egy olyan eseményen, amelyen az volt a célja, hogy bukás nélkül fejezze be a hétvégét, és kilométereket gyűjtsön egy olyan motoron, amely még mindig gyakorlatilag ismeretlen számára.

Ausztriában azonban a régi Pol Espargarót láthattuk, aki teljes ámulatba ejtette csapatát, miután a szombati sprintfutamban a hatodik helyet szerezte meg, ami nem kis teljesítmény egy olyan versenyzőtől, aki közel négy hónapig lábadozott sérüléséből.

Annak ellenére, hogy az ifjabbik Espargaró a paddockba való visszatérése óta mutatott elkötelezettséget, egyes hangok megkérdőjelezik azt, hogy a GASGAS csapatnál folytatná a következő szezonban; bár 2024 végéig szóló szerződése van, arról beszéltek, hogy idő előtt távozik, így az ő helye Pedro Acosta számára maradna szabadon, akinek jövője a MotoGP-ben már megerősítést nyert.

Megvan, kit áldozhat fel Acostáért a KTM?

Maga Espargaró Ausztriában cáfolta, hogy az év végén búcsút mondana a MotoGP-nek, és egyértelművé tette, hogy ő maga fogja meghozni a döntést, hogy félreáll, ha a fizikai állapota nem teszi lehetővé, hogy a legmagasabb szinten teljesítsen; amíg ez nem történik meg, a Repsol Honda Team egykori versenyzője nem szándékozik elengedni a jelenleg Hervé Poncharal csapatában elfoglalt helyét, és nincs is jobb ember, mint testvére, Aleix, hogy megvédje őt.

„Sokan a paddockban elfelejtik, hogy ki is Pol, mit ért el, mit tett ezért a márkáért. Ez nagyon feldühít.”

„Történik egy baleset, kiesel néhány hónapra, és benne van, hogy vissza kell vonulnod. Türelmesebbnek kell lennünk ebben a sportban, mert néha nem könnyű. Más versenyzők, akik sérülés után visszatérnek, tíz versenyen keresztül azt mondják, hogy nincsenek jól.”

Arra a kérdésre, hogy milyen dilemmában van a KTM, amikor Pedro Acosta helyét kell biztosítani a MotoGP-ben, Aleix nem titkolja, hogy az osztrákok „bonyolult helyzetben vannak”, és ismét kitart amellett, hogy öccsének szerződése van.