2024. április 27. 23:20
KezdőlapHírekHalálos baleset történt egy mugellói versenyen

Halálos baleset történt egy mugellói versenyen

Tragédiával zárult egy mugellói amatőr motorverseny vasárnap. A három pilótát érintő balesetben az 52 éves Nicola Sartori életét vesztette, míg a másik két motoros súlyos, de nem életveszélyes sérüléseket szenvedett.

Az előző hétvégén rendezték a Promo Racing Cup mugellói fordulóját. A több különböző kategóriából álló amatőr széria futamán bekövetkezett a legrosszabb, ugyanis az Olasz Amatőr Kupában halálos baleset történt a haladók között. Az áldozat az 52 éves Nicola Sartori, aki civilben karatenagymester volt, és oktatta is a sportágat.

A Mattino Padova beszámolója szerint az ütközés a júniusban a MotoGP Olasz Nagydíjának is otthont adó pálya célegyenesének a végén történt, amikor hárman értek össze. A mentők másodperceken belül kiértek, és azonnal látszott, hogy a három érintett közül az egyiknek „nagyon súlyos” az állapota. Sartorit kórházba szállították, ahol azonban belehalt sérüléseibe.

Ami a másik két versenyzőt illeti, őket az egyik firenzei kórházban ápolják. Mindketten komoly sérüléseket szenvedtek, több csontjuk is eltört, és a jelentések szerint egyiküknek kritikus az állapota. A Promo Racing Cup szervezői a promóterrel közösen úgy döntött, hogy kegyeleti okokból nem rendezik meg a hétvége hátralévő versenyeit.