back to top
2024. május 05. 08:06
KezdőlapHírekKét versenyző is életét vesztette egy szörnyű gázolásos baleset után Brazíliában

Két versenyző is életét vesztette egy szörnyű gázolásos baleset után Brazíliában

Halálos baleset történt a brazil gyorsaságimotoros-bajnokság hétvégi futamán. A Cascavelben megrendezett versenyen két pilóta is életét vesztette, miután egyikük elgázolta a másikat.

Szörnyű hétvégén van túl a motorsport világa. Ahogyan arról mi is beszámoltunk, egy mugellói amatőr versenyen egy pilóta életét vesztette, a másik két érintett pedig súlyos állapotban fekszik a kórházban. Azonban sajnos nem ez volt az egyetlen halálos baleset vasárnap, ugyanis Brazíliában két motoros számára is végzetesnek bizonyult egy gázolásos baleset.

Halálos baleset történt egy mugellói versenyen

A tragédia a brazil gyorsaságimotoros-bajnokság Cascavelben rendezett fordulójában, annak is a Moto1000-es kategóriájában történt. André Veríssimo Cardoso a futam első körében elesett az egyenes elején, vagyis azon a ponton, ahol a mezőny tagjai elkezdenek kigyorsítani. Maga a bukás nem látható a felvételen, ami viszont utána jött, az igen. (A videó erre a linkre kattintva tekinthető meg.)

A 42 éves motoros a lehető legrosszabb helyen, a pálya közepén volt, de eleinte úgy tűnt, hogy nem lesz komoly baj. Ahogyan azt ilyenkor kell, a lehető leghamarabb felállt, és még a kezét is felemelte, hogy jelezzen a mögötte haladóknak, akik közül az egyikük szintén megtette ugyanezt, miközben kikerülte őt.

Összesen kilenc versenyzőnek sikerült elkerülnie mind Cardosót, mind a csúszó-pörgő motorját. Amikor viszont már elkezdett volna indulni a pálya jobb széle felé, a 38 éves Érico Veríssimo da Rocha elgázolta őt. A 38 éves pilóta a tömegben későn vette észre ellenfelét, így teljes sebességgel nekiment. Cardoso pedig még csak kitérő mozdulatot sem tehetett, hiszen más irányba nézett, így esélye sem volt észrevennie a közeledő motort.

A futamot természetesen megszakították, és mindkét versenyzőt kórházba szállították, de mindketten belehaltak a sérüléseikbe. A szervezők úgy döntöttek, hogy nem indítják újra a versenyt, és a többi viadalt sem rendezik meg.