back to top
2024. május 02. 05:22
KezdőlapMotoGPAz RNF Aprilia versenyzői Barcelonában szépítenének a spielbergi mélyrepülés után

Az RNF Aprilia versenyzői Barcelonában szépítenének a spielbergi mélyrepülés után

A szezon eddigi részében nem jött ki a lépés Miguel Oliveirának, aki nagyon motivált, hogy Barcelonában megfordítsa a dolgokat.

Az idény első fele nagyrészt csalódást okozott az RNF Aprilia csapat számára. Míg Raúl Fernández teljesítménye elmaradt a várakozásoktól, Miguel Oliveira Austinban az 5., Silverstone-ban pedig a 4. hellyel mutatta meg az RS-GP-ben rejlő potenciált.

A portugál versenyző azonban 20 futam után csak a 15. helyen áll a világbajnokságban, ami elsősorban a számos önhibáján kívüli bukás és sérülés, valamint az olyan műszaki hibáknak köszönhető, mint ami a legutóbbi, Osztrák Nagydíjon történt. Miután Oliveira a sprintfutamon az első kanyarban kiesett a versenyből, vasárnap műszaki hiba miatt ismét a futam feladására kényszerült.

Az Aprilia versenyzője ezért a katalán pályától várja a fordulatot: „A csalódást keltő osztrák hétvége után szeretnék jó eredményt szerezni. Amikor lehetőségünk volt arra, hogy megmutassuk a bennünk rejlő potenciált, megtettük. Mivel a tavalyi barcelonai futam nagyon sikeres volt az Aprilia számára, alig várom, hogy újra motorra pattanjak.”

Oliveira: Ez egy erős hétvége volt az összes Aprilia-pilóta számára

Oliveira csapattársa, Raúl Fernández számára a hazai GP-jén, Montmelóban a MotoGP-paddockban maradásért folytatott harcról van szó. A 2021-es Moto2-es világbajnokság második helyezettje eddig mindössze 14 pontot szerzett, amivel a 20. helyen áll az összesítésben.

„Ausztriában sajnos egy technikai probléma miatt nem tudtunk bizonyítani. Szeretnék ezen változtatni Barcelonában a barátaim előtt, és bízom egy erős eredményben.”

Wilco Zeelenberg csapatfőnök is újult erővel közelít a szezon tizenegyedik állomása felé: „Barcelona mindig egy különleges helyszín, amit nagyon várunk. A GP iránt óriási az érdeklődés, és a legtöbb versenyzőnek tetszik a pálya vonalvezetése. A nehéz osztrák hétvége után végre szeretnénk megmutatni a bennünk rejlő lehetőségeket, és megpróbálunk következetesebbek és gyorsabbak lenni a futamokon.”