back to top
2024. május 12. 17:39
KezdőlapMotoGPA hétvégét remekül kezdő Aleix Espargaró elmondta, mi oldotta meg a problémáit

A hétvégét remekül kezdő Aleix Espargaró elmondta, mi oldotta meg a problémáit

A MotoGP Katalán Nagydíjának edzésén elért első helyezése után Aleix Espargaró elárulta, mi kellett az előrelépéshez. A közvetlenül mögötte végző csapattárs, Maverick Viñales elégedett, de tudja, hogy még javulniuk kell a hétvége további részére.

A MotoGP Katalán Nagydíjának péntek délutáni edzésén az Aprilia Racing pilótái taroltak. Aleix Espargaró 1:38:686-tal, a leggyorsabb körrel első, csapattársa, Maverick Viñales a második helyezett lett. Az edzést követően az olasz Sky Sportnak adott interjút a két sztárpilóta.

Aleix Espargaró óriási idővel nyerte a délutáni programot, a japán gyártók a 17. helytől lefelé sorakoznak

„Sokadik évemet töltöm ebben a csapatban, és rengeteget változtam emberileg – mondta el Espargaró. – Az elején feszült voltam a versenyeken, gyakran elestem, de az elmúlt években próbáltam lelazulni, és úgy tűnik, ez lett a megoldás. Kétségkívül az Aprilia a legjobb motor a karrierem alatt. Ami a csapattársakat és a Viñalesszel történő összehasonlítást illeti, mindenki kapitánynak hív, vezetőnek tekintenek rám, ez felelősséggel jár, amit minden nap komolyan kell venni.”

„Ez egy igazán szép nap volt – jelentette ki Viñales. – Még nem minden tökéletes, de a köridők jók voltak. Élveztem, mert jól tudtunk dolgozni a beállításon, fontos lépéseket tettünk előre, és minden körrel jobban érzem magam a motoron. Meg kell találnunk azokat a hiányosságokat, amelyek terén javulnunk kell, mert hosszú lesz a verseny, és ezen a pályán erőteljesen fognak kopni a gumik. Ki kell tapasztalnunk, hogyan csökkentsük a kopást, különösen vasárnapra. Technikai újdonságaink nincsenek, de jó irányba haladunk.”