back to top
2024. május 03. 13:06
KezdőlapMotoGPEz lesz a legnagyobb kihívás Quartararo számára a montmelói hétvégén

Ez lesz a legnagyobb kihívás Quartararo számára a montmelói hétvégén

Tavaly Fabio Quartararo fölényes rajt-cél győzelmet ünnepelhetett a barcelonai pályán. A Yamaha sztárja a 2023-as MotoGP-szezonban azonban csak álmodozhat ilyen sikerekről.

Fabio Quartararo pontosan tudja, hogy idei szereplése árnyéka a tavalyinak. A montmelói pályát kifejezetten szereti, eredményes is rajta, azonban helyszíntől függetlenül mind ő, mind a Yamaha nehéz helyzetben van a 2023-as szezonban.

A 24 éves francia így tekint vissza az elmúlt évek eseményeire: 2019-től egészen 2022-ig minden évben sikereket könyvelhettem el ezen a pályán a MotoGP-ben, mindig a győzelemért küzdöttem” ─ fogalmazott a Yamaha pilótája, aki az idei szezon felénél csak a 11. helyen áll a világbajnokságban.

„Ahogy Ausztriában is mondtam, pozitívnak kell maradnom, és 100 százalékot nyújtanom. Általánosságban véve ez egy nehéz év. Mint mindig, most is nagyban függ a siker a rajtpozíciótól, pontosan azért, mert az M1 nyergében különösen nehéz előzni. A tempó általában nem olyan rossz, de ha a hátsó sorok valamelyikéből indulsz, akkor nagyon nehéz felzárkózni, főleg azért, mert van egy kifejezetten hosszú egyenes is.”

Az önkritikus Quartararóra nagy hatással volt Marc Márquez küszködése és bukássorozata

A Barcelonától mintegy 20 km-re található montmelói pálya leghosszabb egyenese 1047 méter hosszú.

„Szerencsések vagyunk, hogy az utolsó kanyar gyors, talán ez segítségünkre lehet, ahogyan a hosszú egyenes előtt is van egy ugyanilyen, ami jó, de majd meglátjuk, hogy milyen lesz a helyzet versenykörülmények között. A kemény féktávok és a gyors kanyarok fekszenek a motorunknak. A probléma itt Montmelóban a tapadással van.”

„Péntekenként mindig nagyon lassúak vagyunk a többiekhez képest. Szombaton és vasárnap jobb szokott lenni a helyzet, de az a baj, hogy idén nincs időnk. Péntek délután az elsők között kell lennünk. Ez lesz a legnagyobb kihívás számunkra ezen a hétvégén.”