back to top
2024. május 02. 02:43
KezdőlapMotoGPMarc Márquez üzent a Hondának: Nagyon fontos a misanói teszt

Marc Márquez üzent a Hondának: Nagyon fontos a misanói teszt

A nyolcszoros világbajnok a MotoGP barcelonai sajtótájékoztatóján elárulta, alig várja, hogy tesztelje a Honda 2024-es motorját Misanóban.

A Hondának egyelőre kevésbé sikeres a szezon, a legjobb pilótájuk, Álex Rins csupán 14. a tabellán. A Honda versenyzőinek sorrendje az alábbi.

  • 14. Álex Rins 47 pont – LCR Honda
  • 17. Takaaki Nakagami 34 pont – LCR Honda
  • 19. Marc Márquez 19 pont – Repsol Honda
  • 25. Joan Mir 5 pont – Repsol Honda
  • 28. Stefan Bradl 5 pont – Repsol Honda/HRC/LCR Honda
  • 29. Iker Lecuona 0 pont – Repsol Honda/LCR Honda

Marc Márquez elmondta: „Minden Honda-versenyző ugyanazokkal a problémákkal küzd. Folyamatosan keresnünk kell a megoldást, min és hogyan változtassunk, minden egyes apró részletet, beállítást ellenőriznünk kell, meg kell értenünk, miért vagyunk olyan messze az élmezőnytől. Együtt kell dolgozunk és minél gyorsabban el kell érni a csapattal a legjobb eredményeket.”

Márquez, aki várhatóan elhagyja a Hondát, ha nem biztosítanak számára olyan motort, amellyel képes a győzelmekért és a bajnoki címért küzdeni, egyelőre maximálisan bízik benne, hogy a Honda képes újítani.

MotoGP, Marc Márquez, Honda, Holland TT 2023, péntek
Fotó: Honda Racing Corporation

A Honda tesztpilótája, Stefan Bradl az új motorral teljesített egy tesztet Misanóban, ezzel kapcsolatban Márquez elmondta: „Hiszem, hogy meg tudjuk csinálni. Alig várom, hogy a misanói teszten kipróbáljam az új motort, és értékeljem a mérnökök munkáját. Tíz hét alatt még nyolc versenyünk lesz, szóval nincs semmi veszve, megerőltető időszak előtt állunk, de a pályán eredményesek leszünk.”

A sztárpilóta úgy véli, nincs kivételezett helyzetben, a Honda minden versenyzőjével szemben igazságos, figyelnek és gondoskodnak az összes versenyzőről, meghallgatják mindenki véleményét.

A Katalán Nagydíjjal kapcsolatban elárulta, tesztelik a különböző beállítású aerodinamikai szárnyakat, és a változó időjárási körülmények ellenére jó eredményre számít.