back to top
2024. május 03. 00:53
KezdőlapMotoGPBezzecchi nehéz napot zárt, de van ötlete, mi segíthet a főfutamon

Bezzecchi nehéz napot zárt, de van ötlete, mi segíthet a főfutamon

Marco Bezzecchi szombati versenye Barcelonában már a kezdetektől fogva nem a tervek szerint alakult. A Mooney VR46 Racing Team fiatal pilótája azonban bízik a javulásban a vasárnapi futamon.

Marco Bezzecchi nehéz napot zárt Montmelóban, a 10. helyről rajtolva a sprintben a 8. helyen végzett. A problémák a szombat délelőtti második szabadedzésen kezdődtek, többek között egy bukással az 5-ös kanyarban.

„Összességében nehéz nap volt, mert sajnos reggel az egyik motorommal problémám volt, majd a másodikkal buktam. Így gyakorlatilag csak egy rendes kört mentem [az FP2-ben]. Igazából ki akartam próbálni egy új beállítást, de nem volt elég időm. Ezért inkább hagytam a motort úgy, ahogy tegnap volt, de ugyanaz volt a baj vele, mint tegnap. Nem voltam elég gyors, ami betett az önbizalmamnak.”

Idén összejött a matek, Aleix Espargaró 12, azaz 12 kör után győzelmet szerzett hazai pályán

„Jól jöttem el a 10. helyről, és ennek nagyon örülök, de hiányzott némi tempó. Természetesen nem vagyok elégedett a nyolcadik hellyel, de jól kezdtem, és azt is megkockáztattuk, hogy kipróbáljunk valamit újat. Észrevettem a javulást ezáltal, így remélem, hogy vasárnap a közepes gumival végre be tudjuk váltani a hétvégéhez fűzött reményeket.”

Hogy vasárnap a teljes távon valóban többre lesz-e képes az olasz, azt nem meri megítélni: „Nehéz megmondani, de szerintem a közepes gumi beválhat. Igen, pénteken lassabban kezdett mindenki, de én aznap is erős tudtam lenni, igaz nem annyira, mint Aleix vagy Pecco. Biztos vagyok benne, hogy a csapat is talál majd valamit a motoron, ami plusz lökést ad nekem.”