back to top
2024. május 17. 09:44
KezdőlapMotoGPMarc Márquez: Furcsa kimondani, hogy elégedett vagyok a 11. hellyel

Marc Márquez: Furcsa kimondani, hogy elégedett vagyok a 11. hellyel

Marc Márquez kihasználta a rajtrácson elfoglalt tizenkettedik pozícióját, és megpróbált az élmezőnyben maradni, de végül a tizenegyedik helyen zárta a Katalán Nagydíj sprintfutamát.

Marc Márquez elmondhatja, hogy jól telt számára a Katalán Nagydíj szombati napja. Igaz, csak a 11. helyen végzett a MotoGP sprintversenyén, de helyzete még így is kiemelkedő a japán gyártók többi motorjához képest, ugyanis a Honda másik három versenyzője az utolsó három helyen zárt a célba érők közül, míg a Yamaha jobbik versenyzője a 15. Franco Morbidelli lett.

Idén összejött a matek, Aleix Espargaró 12, azaz 12 kör után győzelmet szerzett hazai pályán

A nyolcszoros világbajnoknak a délelőtti kvalifikáción szerencséje volt, és Jack Miller Q1-ben bekövetkezett kicsúszását kihasználva megszerezte a negyedik sorban a tizenkettedik pozíciót a rajtrácson.

Márquez remekül tudott rajtolni, és feljutott a hetedik helyre, sokáig a nyolcadik pozícióért küzdött. A verseny végére azonban elkezdett veszíteni a tempójából, a többi pilóta megelőzte, így végül a tizenegyedik helyen zárt, majdnem 12 másodperccel a győztes Aleix Espargaró mögött.

A versenyt követően a versenyző elismerte, hogy jó napja volt, még akkor is, ha szüksége volt szerencsére a kvalifikáción. Dacolva a csapat filozófiájával, hogy ne kockáztasson a szükségesnél többet, és olyan adatokat gyűjtsön, amelyek hasznosak a Hondának, keményen versenyzett, mindent beleadott.

Számomra ez egy nagyszerű nap volt. A sprintfutamon nagyon szerettem volna jól teljesíteni, de az első körökben mindkét abroncsot túlságosan elkoptattam. Motivált voltam, és inspirált, hogy közel vagyok az élbolyhoz” mondta a 93-as rajtszámú versenyző.

MotoGP, Marc Márquez, Honda, Katalán Nagydíj 2023, szombat
Fotó: Gold & Goose/Red Bull Content Pool

Márquez tisztában van azzal, hogy a vasárnapi főfutam hosszú távján szinte lehetetlen lesz megismételni a szombati sikereket. „Vasárnap még többet és még keményebben fogunk küzdeni” – mondta a nyolcszoros világbajnok.

Márquez azt is elismerte, még mindig küzd, hogy megszokja nehéz helyzetét a Hondánál, és arra vágyik, hogy legyenek sikeres pillanatai: „Elégedett vagyok a saját tempómmal. Furcsa azt mondani, hogy jó nap volt a mai, kockáztattam, de sikerült jól zárnom, elégedett vagyok a tizenegyedik hellyel. Fontos, hogy megmaradjon a tempóm vasárnapra” – fejezte be nevetve Márquez, és örült, hogy pozitív napot zárt hazai pályán.