back to top
2024. május 03. 01:45
KezdőlapMotoGPHa Barcelona, akkor Aprilia ─ Miguel Oliveira kezdett a legjobban szombaton

Ha Barcelona, akkor Aprilia ─ Miguel Oliveira kezdett a legjobban szombaton

Miguel Oliveira a kavicságyból tért vissza, és húzta be a második szabadedzést szombat délelőtt Barcelonában, ahol az utolsó percekben még az eső is eleredt.

Felhős időben vágott neki a MotoGP mezőnye a szombat délelőtti második szabadedzésnek. Enea Bastianini három rajthelyes büntetést kapott a tegnapi napon produkált felelőtlen motorozásáért, Fabio Quartararo azonban nem mindennapi támogatást kapott a szurkolóktól.

Az edzést Aleix Espargaró kezdte a legjobban, aki eddig dominálta a hétvégét, viszont mindkét RNF Aprilia idejekorán a bokszba kényszerült. Miguel Oliveira alól mintha csak kirántották volna a szőnyeget, Raúl Fernándeznek pedig technikai problémája akadt.

Pecco Bagnaia átmentette a frusztrációját a mai napra is, ezúttal Pol Espargaróra futott rá, majd heves kézmozdulatokkal reagálta le az esetet. Mindeközben Johann Zarco állt az élre, ám a francia ideje messze elmaradt még így is a tegnapi köröktől. Marc Márquez vesszőfutása tovább folytatódott, az edzés feléhez érkezve mindössze a 21. helyen szerénykedett.

10 perccel a vége előtt Marco Bezzecchi esett el az ötös kanyar csúcspontján, de szerencsére az olasz versenyző nem sérült meg. Később Quartararónak nem jött ki a lépés az egyes kanyarban, de meg tudta fogni a motort.

Az utolsó három percre megérkezett az eső, Oliveirát azonban még ez sem tarthatta vissza attól, hogy átvegye a vezetést. Bezzecchi esését pedig szinte lekopírozta Zarco, aki az edzés végén szintén az ötös kanyarban dobta el a motort. A sárga zászlók miatt javításra a továbbiakban már nem volt lehetőség.

Az edzés végeredménye: