back to top
2024. május 03. 00:48
KezdőlapMotoGPQuartararo kétségbeesetten aggódik a jövője miatt

Quartararo kétségbeesetten aggódik a jövője miatt

A tavalyi győztes Fabio Quartararo csak a 17. helyen végzett pénteken Barcelonában, így ő végzett a „legelőkelőbb” pozícióban a japán motorral rendelkezők közül. A Yamaha versenyzője nehezen tudja elfogadni a helyzetét, és félti a jövőjét is.

Fabio Quartararónak nagyon különleges emlékei vannak a montmelói versenypályáról. A francia 2018-ban itt ünnepelte első Moto2-es győzelmét, egy évvel később pedig első dobogós helyezését a királykategóriában. A Yamaha gyári versenyzője 2020-ban és 2022-ben is győzött a 4,657 km-es spanyol pályán, tavaly 6,483 másodperccel utasította maga mögé a második helyezett Jorge Martínt.

Az idei katalán hétvége pénteki napján azonban gyorsan elszálltak az esélyei a franciának. Az első edzésen a 9. helyen zárt, de a másodikon mindössze 17. lett, megelőzve csak csapattársát, Franco Morbidellit és mind a négy Honda-pilótát.

Aleix Espargaró óriási idővel nyerte a délutáni programot, a japán gyártók a 17. helytől lefelé sorakoznak

„Tavaly a pénteki nap is kihívást jelentett itt. Nem volt olyan nehéz, mint most, de nem is volt könnyű. Nagy problémáink vannak a hátsó kerék tapadásával. Péntekenként ez szinte mindig probléma itt, de úgy tűnik, a többi gyártó nem küzd ezzel annyira.”

„Természetesen nehéz elfogadnom a helyzetemet. Tudjuk, hogy nincs meg bennünk a potenciál a dobogós helyezésekhez, de ezt nehéz elfogadni, tekintve, hogy az elmúlt években mindig a győzelemért harcoltam itt.”

Quartararo, aki 2024-ig marad a Yamahánál, egyelőre nem sok reményt fűz a javuláshoz: „Minden alkalommal, amikor teszünk egy lépést előre, egy másik területen visszalépünk. Természetesen aggódom a jövő miatt.”