back to top
2024. július 27. 02:34
KezdőlapMotoGPViñales: Nem volt értelme kockáztatni, Aleix gyorsabb volt

Viñales: Nem volt értelme kockáztatni, Aleix gyorsabb volt

Pontosan két évvel azután, hogy elhagyta a Yamaha gyári csapatát, Maverick Viñalesszel madarat lehetne fogatni. Bár Aleix Espargaró túljárt az eszén, mégis örül és elégedett.

Maverick Viñales a Katalán Nagydíj újraindítása után nagyszerű teljesítményt nyújtott, sokáig vezetett, de végül csapattársa száguldott át elsőként a célvonalon.

„Örömöt és boldogságot látni a csapat összes tagjának szemében, elképesztő volt” ─ sóhajtott Viñales.

„Őszintén szólva a mai nap az egyik legjobb eddigi pályafutásomat tekintve. Megpróbáltam nyerni, küzdöttem a győzelemért, de Aleix egy kicsit gyorsabb volt a végén. Így megy ez.”

Hatalmas tömegbukás és Bagnaia borzalmas balesete után kettős Aprilia-győzelmet hozott a Katalán Nagydíj

„Számomra nagyszerű látni, hogy minden megváltozik, ha hiszel magadban, a csapatban és a projektben. Még mindig kicsit sokkos állapotban vagyok, mert ma történelmi eredményt értünk el az Aprilia számára. Nem volt könnyű feladat eljuttatni az Apriliát oda, ahol ma tartunk. Szeretnék köszönetet mondani az Aprilia minden munkatársának, akik fáradhatatlanul dolgoztak azért, hogy ez a cél megvalósuljon. Külön köszönet illeti Aleixet is. Ma mindannyian együtt fogunk ünnepelni.”

A közvetítésben lehetett látni, hogy az első gumi jobb oldala mennyire megkopott ezen a pályán, ahol nyolc jobbos és hat balos kanyar van.

„Nagyon szoros volt. Így nem kockáztattam, feladtam a győzelmet. Abban a szakaszban már értelmetlen lett volna őrültséggel próbálkozni. Nyilvánvaló volt, hogy Aleix egy kicsit gyorsabb volt nálam, így nem volt értelme kockáztatni.”