back to top
2024. május 05. 13:16
KezdőlapMotoGPEzen a pályán kísérelheti meg a visszatérést Álex Rins

Ezen a pályán kísérelheti meg a visszatérést Álex Rins

Álex Rins, aki az austini győzelem után a világbajnokság harmadik helyén állt, és most a 15. helyre esett vissza a tabellán, még mindig a legjobb Honda-pilóta a tabellán. A 27 éves spanyol ugyan még lábadozik korábbi sérüléséből, de előfordulhat, hogy Misanóban megkísérli a visszatérést.

Ez azt jelentené, hogy ha Rins a már három hónapos szünet után Misanóban is kiesik, akkor ismét Stefan Bradl helyettesíti majd, aki Assenben a tisztes 13. helyen hozta be az LCR Hondát.

„Arra számítunk, hogy Álex megpróbál visszatérni Misanóban. A napokban újabb orvosi vizsgálaton fog részt venni Spanyolországban” ─ árulta el Lucio Cecchinello, az LCR Honda csapattulajdonosa.

Rins nem akar ítélkezni, de szerinte a japán gyártóknak változtatniuk kell a mentalitásukon

„A hétvégén Aragóniában ült először újra egy Honda CBR Fireblade-en. Most meg kell várnunk, hogy mit mondanak az orvosok.”

Rins, aki a HRC-vel 2024-ig szóló kétéves szerződése ellenére a gyári Yamaha csapathoz kerül, mert a Honda nem szállította neki a GP-győzelem után beígért gyári alkatrészeket, pénteken érkezett Barcelonába, és mankóval közlekedett. Az LCR-Hondánál a következő két évben Johann Zarco fog Rins helyett versenyezni.