back to top
2024. május 06. 09:17
KezdőlapMotoGPKis híján Miller is belekeveredett a tömegbukásba, utána alig látott valamit

Kis híján Miller is belekeveredett a tömegbukásba, utána alig látott valamit

Jack Miller elárulta, nem volt messze attól, hogy ő is részese legyen a Katalán Nagydíj rajtja után történt balesetnek, de időben lefékezett. Francesco Bagnaia, majd Brad Binder bukása után pedig utóbbi motorját kellett kikerülnie.

Jack Miller közel került ahhoz, hogy részvevője legyen a brutális bukásnak a Katalán Nagydíj MotoGP-futamának nyitókörében. A 12. helyről indulva szerencsére elkerülte Enea Bastianini akcióját, amelyben a gyári Ducati pilótája kiütötte a pályáról Johann Zarcót, Álex Márquezt, Fabio Di Giannantoniót és Marco Bezzecchit.

Ám öröme kérészéletű volt, amikor Francesco Bagnaia highside-ját követően a Ducati törött darabjai megrongálták Miller csapattársának, Brad Bindernek a KTM-jét, aki nem tudta elkerülni, hogy átguruljon az olasz lábán. Enea Bastianini boka- és kéztörést szenvedett, Francesco Bagnaia csodával határos módon megúszta a súlyos sérüléseket.

Bagnaia először szólalt meg horrorisztikus bukását követően

„Jól kaptam el a rajtot, és szépen fékeztem belülről, aztán Bastianini középről bevágódott – mondta az összetett pontállás kilencedik helyezettje. – Amint láttam, hogy a rázókövön pattognak a kerekei, sejtettem, hogy gond lesz. Gyorsan ráfékeztem, és végignéztem a dominót az egyes kanyarnál. Aztán Peccónak valószínűleg hideg volt a gumija, és ennek borzasztó következménye lett. Igyekeztem őt és a motort is kikerülni.”

„Brad áthajtott Peccón, és a motorból kifolyt anyag rákerült a gumijára. Elém került ,és beszórta a szélvédőt, alig láttam valamit, de valahogy letöröltem, és sikerült rajta maradnom a KTM-en.”

Az újraindítás után Miller a hatodik helyen kezdett, végül nyolcadik pozícióban zárt, kikapott Álex Márqueztől és Fabio Quartararótól.

„Öt-hat kör alatt sikerült megtanulni, hogyan tudom kihozni a legtöbbet a motorból, mert többek között változott a magassága és a hossza. Elégedett voltam az eredménnyel. Jól haladtunk a beállításokkal, csak a gumiabroncs jobb első része kicsit korábban kopott el, mint szerettem volna. Az egyes kanyarnál sokan elrontották az optimális fékpontot, velem is ez történt.”

„A végsőkig tudtam harcolni a fiúkkal [Álex Márquez és Fabio Quartararo – a szerk.]!” – jelentette ki az ausztrál pilóta. – Most biztosan sokat tanultunk az alacsony tapadási körülmények közötti versenyzésről. Örülök, hogy jól zártam, továbbra is küzdök, hogy közelebb kerüljek az élmezőnyhöz. A jövő héten Misanóba megyünk, ami egy jobb tapadású pálya, ezért visszatérhetünk a szokásos taktikánkhoz, annak pedig jól kell működnie.”