back to top
2024. május 02. 19:17
KezdőlapMotoGPQuartararo átmentett valamit tavalyról, ami a főfutamon végül kifizetődött

Quartararo átmentett valamit tavalyról, ami a főfutamon végül kifizetődött

Fabio Quartararo a montmelói hetedik helye után beszélt a csapata által alkalmazott beállításokról, az 1-es kanyarban történt tömegbalesetről és arról, hogy milyen preferenciák vannak az M1-esen az olyan pályákon, mint Barcelona.

Fabio Quaratararo tíz másodperccel a győztes Aleix Espargaró mögött a 7. helyen érkezett a célba egy olyan pályán, ahol a Yamaha sztárja 2022-ben nyert, de azok az idők már elmúltak.

„Jó nap volt” ─ jegyezte meg ennek ellenére a 2021-es világbajnok. Elvégre a 17. rajtkockához és a 18. helyhez képest a sprintben, az elért javulás tisztességes volt.

„Visszatértünk a 2022-es alapbeállításhoz a motoron. Nagyon jól éreztem magam vele a bemelegítésen, és a versenyen is jó tempót tudtam menni.”

Hatalmas tömegbukás és Bagnaia borzalmas balesete után kettős Aprilia-győzelmet hozott a Katalán Nagydíj

„A pénteki és szombati edzéseken szinte minden alkalommal más beállítással mentem ki a pályára, más súlyelosztással és még sok mással. Aztán a bemelegítésen úgy döntöttünk, hogy a 2022-es beállítással megyünk, és mint kiderült, ez egy jó döntés volt.”

A kisebb szárnyak melletti döntéssel kapcsolatban a francia elmondta: „Ha nagyobb szárnyakkal mész, az több motorerőt vesz igénybe, így a kisebbeket választottuk. Jó volt kipróbálni a különböző lehetőségeket itt Montmelóban, de Misanóban feltehetően ismét a nagyobbak kapnak majd helyet a motoron.”

Az Enea Bastianini által a rajtkanyarban okozott tömegbalesetről Quartararo a következőket mondta: „Előfordulhat, hogy egy versenyzőt kiütsz, amikor belülről buksz, de itt 5 pilóta is érintett volt. Valószínűleg a szél is közrejátszott. Egyértelműen az ő hibája volt sajnos, ezt el kell ismerni.”