2024. április 27. 14:10
KezdőlapMotoGPA Ducati tesztpilótája kezdett az élen Misanóban, Bagnaia nagyon hátul zárt

A Ducati tesztpilótája kezdett az élen Misanóban, Bagnaia nagyon hátul zárt

Michele Pirro végzett az élen a San Marinó-i Nagydíj első szabadedzésén a MotoGP-ben, Luca Marinit és Jorge Martínt megelőzve. A láthatóan nem teljesen egészséges Francesco Bagnaia csupán a huszadik pozíciót szerezte meg.

A Moto3 és a Moto2 mezőnye után a MotoGP pilótái is bemutatkoztak a San Marinó-i Nagydíj hétvégéjén az első szabadedzésen. A csütörtöki nap legfontosabb híre az volt, hogy a Montmelóban megsérült Francesco Bagnaia részt vesz az eseményen, még úgy is, hogy nyilvánvalóan nincs teljesen rendben.

Eldőlt, hogy Bagnaia részt vehet-e hazai versenyén ijesztő balesete után

Az első körök után Jorge Martín állt az élre 1:35.587 másodperccel, 302 ezreddel megelőzve Fabio Di Giannantoniót, és további 251 ezreddel Johann Zarcót. Ezután persze gyorsan javultak az eredmények, és 10 perc elteltével a szabadkártyával versenyző Michele Pirro vezetetett 1:32.405-tel, 227 ezreddel megelőzve a szintén szabadkártyásként szereplő Dani Pedrosát, őket pedig a két VR46-pilóta követte.

Az első esést Augusto Fernández mutatta be a 14-es kanyarban, ahol az alsóbb kategóriákban is sokan buktak. Nem sokkal később az Álex Rinst helyettesítő Takahasi Takumi motorját kellett kitolni a pályáról technikai hiba miatt. A KTM szintén bajba került Pedrosával, akinek a motorjából füst jött ki, így visszatért a bokszba.

Szűk negyedóra után Maverick Viñales feljött a második helyre, 132 ezreddel lemaradva Pirrótól. Utána sokáig nem változott a sorrend az élen, majd Pedrosa 1:32.250-nel átvette a vezetést, míg Martín felzárkózott a harmadik pozícióba. Nem sokkal később Aleix Espargaró és Álex Márquez feljött a Pramac pilótája mögé.

15 perccel a vége előtt Bezzecchi feljött a harmadik pozícióba. Innentől kezdve csak a hajrában változott a sorrend: Pedrosát Martín taszította le az élről, de aztán Luca Marini őt is megelőzte. A spanyol pilóta azonban visszavette a vezetést, de csak ideiglenesen, hiszen Pirro 1:32.018-cal ismét élre állt. Sőt, az Aruba.it színeiben versenyző pilóta volt az első, aki bement 1:32 alá, egészen pontosan 1:31.909-et motorozott.

Pirro aztán meg is őrizte a vezetést, a második Marini lett 115 ezredes hátrányban, Martínnak pedig további 42 ezred volt a lemaradása. Mögöttük Bezzecchi, Raúl Fernández, Pedrosa, Viñales, Zarco, Aleix Espargaró és Álex Márquez lett az első tíz sorrendje. Fabio Quartararo a tizenötödik, Bagnaia a huszadik, míg Marc Márquez a huszonegyedik helyen zárt.

A MotoGP első misanói szabadedzésének végeredménye