back to top
2024. május 03. 23:42
KezdőlapMotoGPA rendkívüli felzárkózást produkáló Binder így értékelte Pedrosa teljesítményét

A rendkívüli felzárkózást produkáló Binder így értékelte Pedrosa teljesítményét

A Red Bull KTM tesztpilótája, Dani Pedrosa a misanói sprintversenyen a 4. helyet szerezte meg, míg csapattársa, Brad Binder óriási felzárkózást produkált, és dicsérte a spanyol teljesítményét.

Brad Binder az első körben még csak a tizedik volt, de aztán bátran viharzott előre, és a második kör után már a hatodik helyen állt Martín, Bezzecchi, Bagnaia, Pedrosa és Viñales mögött. Az ötödik körben először megelőzte Viñalest, a hatodik körtől pedig már az ötödik helyen haladt, majd egyre közelebb került Pedrosához.

„Életem legrosszabb rajtját teljesítettem, aztán az 1-es és 2-es kanyarban beragadtam. Ezután nem volt más választásom, minthogy csak húzzam a gázt és agresszív legyek. Elég jó tempót diktáltam; jó köröket futottam, és meg tudtam előzni a srácokat kívülről. Minden jól működött, elég boldog voltam, amikor végre belelendültem.”

Idei harmadik sprintgyőzelmét szerezte Jorge Martín, Pedrosa épp csak lemaradt a dobogóról

„Megjegyzem, hogy Dani elég későn fékez, ezt mindig meg tudom állapítani az adataiból. Ennek ellenére megpróbáltam egy előzési manővert előkészíteni az utolsó körre, de a motorja csúnyán megremegett a hátsó egyenes végén, és keményen kellett fékeznem, hogy ne csapódjak a gépe hátuljába. Ismét elvesztettem néhány métert és minden esélyt, hogy bárhol is megelőzzem. Dani egyszerűen hihetetlen. Ha nézed őt, úgy tűnik, mintha 80 százalékon motorozna. Igazán lenyűgöző.”

„Az első két körben végig egy boly szélárnyékában motoroztam. Emiatt megnőtt az első guminyomásom” ─ számolt be Brad Binder.

„Aztán fékezéskor többször is blokkolt az első kerék. Maverick egy kicsit kiszámíthatatlanul motorozott. Néha nagyon későn fékezett, máskor kicsit korán, majd elengedte a féket. Egyszer meglepett, amikor a szokásosnál sokkal szűkebbre vette a kanyart. Majdnem belehajtottam hátulról, aztán belülről kellett megelőznöm, ami egy kicsit trükkös volt. Túl sok időt vesztettem mögötte. Amikor holnap újra megküzdök vele, gondoskodnom kell arról, hogy az első támadás után ne tudjon újra utolérni.”