back to top
2024. május 03. 18:48
KezdőlapMotoGPIdei harmadik sprintgyőzelmét szerezte Jorge Martín, Pedrosa épp csak lemaradt a dobogóról

Idei harmadik sprintgyőzelmét szerezte Jorge Martín, Pedrosa épp csak lemaradt a dobogóról

Jorge Martín rendkívüli győzelmet aratott a San Marinó-i sprintfutamon Marco Bezzecchi és a múlt hétvégén óriási bukást elszenvedő Pecco Bagnaia előtt. Brad Binder nagyszerű felzárkózást produkált, míg a szabadkártyás Dani Pedrosa a negyedik helyen fejezte be a versenyt.

Az élről induló Jorge Martín remekül kapta el a rajtot a MotoGP sprintversenyén délután. A spanyol mögé Pecco Bagnaia és Marco Bezzecchi zárkózott fel.

Martín rövid idő alatt közel egy másodperces előnyt épített ki az üldözőkkel szemben, Bezzecchi maga mögé utasította Bagnaiát, akit már Dani Pedrosa is nyomás alatt tartott. Brad Binder rendkívül ügyesen verekedte át magát a mezőnyön, melynek következtében feljött a 6. helyre.

Bezzecchinek sikerült kétszer egymás után is megfutnia a verseny leggyorsabb körét, így gyorsan felért Martínra. Aleix Espargaró eközben megelőzte Marc Márquezt.

Bagnaia egyre inkább szakadt le a két éllovasról, immáron két másodperces hátrányban haladt hozzájuk képest. Binder nem kímélte Viñalest sem, egy bátor manővernek köszönhetően megelőzte a spanyolt, és elkezdte csökkenteni a különbséget Pedrosával szemben.

Számos versenyző neve mellett megjelent a figyelmeztetés, mely a pályahatárok betartását hivatott jelezni, ám Joan Mirnek e tekintetben sem jött ki a lépés, hosszú körös büntetést kapott pályaelhagyás miatt, amit nem töltött le, így egy újabbal gazdagodott.

Pedrosa mindeközben fokozatosan csökkentette a hátrányát Bagnaiával szemben, ám érkezett Binder is másfél körrel a vége előtt. Martín előnye eközben már egy másodperc fölé nőtt az élen.

A Pramac Ducati versenyzőjét végül nem veszélyeztette senki az utolsó körben. Megnyugtató előnnyel érkezett a célba Bezzecchi előtt, és Bagnaiának is sikerült megőriznie a harmadik helyet.

A futam végeredménye: