back to top
2024. május 04. 05:12
KezdőlapSuperbikeRazgatlıoğlunak sikerült visszavernie Rinaldi támadásait Bautista drámáját követően

Razgatlıoğlunak sikerült visszavernie Rinaldi támadásait Bautista drámáját követően

Álvaro Bautista óriási drámáját követően Toprak Razgatlıoğlu nyerte a Francia Nagydíjat, miután éles csatát vívott a Michael Ruben Rinaldival.

Technikai okok miatt késett a Superbike-világbajnokság mezőnyének rajtja Magny-Cours-ban, így a versenytávot 20 körre csökkentették. Garrett Gerloff indulhatott a pole pozícióból, ám Álvaro Bautista már az első kanyarban az élre állt.

Bautista előzése után Gerloff kissé visszaesett, Toprak Razgatlıoğlu haladt a második helyen, aki elmondta korábban, hogy a francia helyszín az egyik kedvenc pályája, így pár kanyar után célkeresztbe vette Bautistát, és sikerült is megelőznie.

A futam drámája azonban még csak most következett: Bautista motorja hirtelen megadta magát.

A spanyol csapattársa, Rinaldi kezdte el szorongatni a törököt, sikerült átvennie tőle a vezetést, és Razgatlıoğlu kissé ritmust vesztett. A következő bolyban Rea és Lowes érkezett némi lemaradással az élen haladó kettőshöz képest. Bautistának végül sikerült életet lehelnie a motorjába, 13 körrel a vége előtt a 19. helyen haladt.

Az élen motorozó Rinaldi körénél mindössze 3 tizeddel ment rosszabbat Bautista, aki Baldassarri esésének, és néhány előzésnek köszönhetően feljött a 16. helyre. Razgatlıoğlu 9 körrel a leintés előtt megunta az üldöző szerepet, és egy pillanatra át tudta vennie  a vezetést olasz vetélytársától, de a kigyorsítás jobban jött ki Rinaldinak.

Razgatlıoğlu természetesen nem adta fel a küzdelmet, embertelen féktávokat vett, és egy óriási csata eredményeképp végül maga mögé tudta utasítani Rinaldit.

Bautista mindeközben nagyszerű felzárkózást produkált, 5 körrel a vége előtt már a 11. helyen haladt a spanyol, majd végül Aegertert is utolérte.

Razgatlıoğlu végül megnyerte a futamot, és 55 pontra csökkentette hátrányát a pontversenyben Bautistával szemben, aki a 10. pozícióban szelte át a célvonalat. A dobogóra még Rinaldi és Rea fért fel a török pilóta mellé.

A futam végeredménye: