back to top
2024. május 05. 01:23
KezdőlapSuperbikeTöbb, mint 40 kellemetlen következménye volt Bautista barcelonai MotoGP-n tett látogatásának

Több, mint 40 kellemetlen következménye volt Bautista barcelonai MotoGP-n tett látogatásának

Álvaro Bautista valamit nagyon elnézett a mai futamon, de annyi biztos, hogy a barcelonai MotoGP-látogatás után egy életre megtanult 40-ig számolni.

A 2019 óta a Superbike-világbajnokságban versenyző Álvaro Bautista meglehetősen kellemetlen körülmények között élte meg a magny-cours-i találkozót. A mostani hétvégén tapasztalt hőség meglepte a Ducati versenyzőjét:

„Ez hihetetlen. Nem hiszem, hogy volt itt valaha is ilyen időjárás ebben az időben” ─ csodálkozott a spanyol.

„Nem kellett sokat változtatnunk a motoron, jó az alapunk. A gumik kevésbé tapadnak a hőségben, és ehhez alkalmazkodni kell. A beállítási változtatások nem működnek, ha a gumiknak nincs tapadása. Szóval mindent úgy hagyunk, ahogy van, és alkalmazkodunk.”

Razgatlıoğlunak sikerült visszavernie Rinaldi támadásait Bautista drámáját követően

Bautista 1:37.174-es időt ért el az első edzésnapon az FP2-ben. Az összesített időmérőn azonban a 38 éves versenyző csak a 6. helyet szerezte meg, és a futam sem alakult a legfényesebben számára a mai nap folyamán, mivel a motorja a semmiből megállt, majd a mezőny végéről kellett a spanyolnak felzárkóznia. Bautista megjegyezte, hogy a napokban nemcsak az időjárással, hanem egészségével is voltak problémái:

„Nem volt könnyű a nap, egész héten gyomorrontással küzdöttem. Többször szaladtam a vécére, mint ahányszor ettem. Hétfő este kezdődött egy kis lázzal, majd kedden hasmenéssel folytatódott. 40-szer futottam ki a vécére egyik nap, hihetetlen.”

A világbajnok azt is tudja, minek köszönheti a kellemetlen problémát: „Előtte a MotoGP-n vendégeskedtem Barcelonában, szóval ott kaphattam el. B*ssza meg a MotoGP. Ma már jobban érzem magam, még mindig kicsit kimerült vagyok, de nem befolyásolja a motorozást szerencsére.”