back to top
2024. május 03. 06:09
KezdőlapMotoGPA fájdalmakkal küszködő Bezzecchi csak túl akarta élni a misanói sprintfutamot

A fájdalmakkal küszködő Bezzecchi csak túl akarta élni a misanói sprintfutamot

A Ducati versenyzője, Marco Bezzecchi számára igazi kihívást jelentett a MotoGP San Marinó-i Nagydíjának sprintfutama Misanóban, mert a bal kezének sérülése nehézségeket okozott számára. A második helyet komoly erőfeszítések árán sikerült elérnie.

A San Marinó-i Nagydíj szombati sprintfutamán Marco Bezzecchi, a Mooney VR46 Racing csapat versenyzője a második helyért ért célba Jorge Martín mögött. A Pramac Ducati pilótájának a múlt heti barcelonai rajtnál történt balesete után a bal keze megsérült, egyértelmű volt, hogy a futam nem lesz számára leányálom.

A 24 éves olasz azonban dacolt a fokozódó fájdalommal, és a második helyen fejezte be a versenyt, 1,445 másodperccel lemaradva márkatársa, Martín mögött. De nem ment minden simán, számolt be Bezzecchi. „A startnál a rajtautomatika nem működött megfelelően. Az első három kanyaron át aktivált [magasságállító] eszközzel vezettem, ezzel sok időt vesztettem. Nem tudom, hogy az adrenalin miatt, vagy a fájdalomcsillapítók hatása, de az elején nagyszerűen éreztem magam – folytatta az olasz. – Utolértem Jorgét, aztán elkezdtem egy kis fájdalmat érezni, különösen az irányváltásoknál.”

Idei harmadik sprintgyőzelmét szerezte Jorge Martín, Pedrosa épp csak lemaradt a dobogóról

A Ducati versenyzője hozzátette: „Az 1-es szektorban elkövettem néhány hibát, és vesztettem egy kis időt. Voltak jó köreim, de máskor hibáztam, mert elfogyott az energiám, különösen amikor balról jobbra váltottam.”

„Az utolsó három körben nagyon szenvedtem, mert hatalmas fájdalmaim voltak” – hangsúlyozta a világbajnoki tabella harmadik helyezettje. „A szememet folyamatosan a bokszutca szélén kihelyezett táblán tartottam, mert a második hely megszerzése végső soron a hibák elkerülésén múlott. A verseny előtt az volt a stratégiám, hogy mindent beleadok, ameddig csak tudok, aztán csak túl akartam élni.”

A vasárnapi, 27 körös futam előtt Bezzecchi nem aggódik. „A közepes hátsó gumival a motor kicsit lágyabb és könnyebben vezethető. Bízom benne, hogy ez segít. Kevesebb problémám és fájdalmam van ezzel az abronccsal. Azonban ez lesz a harmadik nap, amikor meg kell küzdenem a sérüléssel, de felkészítettem magam, nem számítok kényelmes versenyzésre” – mondta el a VR46 Akadémia pilótája.