back to top
2024. május 01. 05:38
KezdőlapMoto2Acostát csak a futam első részében lehetett megszorítani, tovább növelte előnyét a...

Acostát csak a futam első részében lehetett megszorítani, tovább növelte előnyét a bajnokságban

Pedro Acosta nyerte a Moto2-es San Marinó-i Nagydíjat miután Celestino Vietti a futam végén már nem tudta vele tartani a lépést. A harmadik Alonso López lett, míg Tony Arbolino hátránya 34 pontra nőtt az összetettben.

A Moto3-as verseny után következett a Moto2-esek futama a San Marinó-i Nagydíj vasárnapi napján. Az időmérőn Pedro Acosta volt a leggyorsabb, ám azt a körét sárga zászló alatt futotta meg, ezért elvették. Ennek következtében csak a második helyről rajtolhatott, miután a második legjobb köre 8 századdal elmaradt Celestino Vietti 1:36.201 másodperces idejétől. Mellőlük Manuel González várhatta a piros lámpák kialvását, aki először indulhatott az első sorból ebben a kategóriában. A bajnokság második helyén álló Tony Arbolino csupán a kilencedik pozícióba kvalifikálta magát.

Alonso győzelmét hozta a hihetetlenül izgalmas utolsó kör a Moto3-ban, egyre szorosabb a bajnokság

Vietti két pozíciót is veszített a rajtnál, hiszen Acosta és González is megelőzte, utóbbi viszont hamarosan három pozíciót is bukott az olasz pilótával, valamint Arón Canettel és Alonso Lópezzel szemben is pozíciót veszített. Sőt, a 2. kör elején Filip Salač is maga mögé utasította, így hatodikként várhatta a folytatást. Arbolino a rajtnál nem jött előrébb, utána viszont két pozíciót is sikerült javítania.

Az első körökben Acosta nem tudott elszakadni Viettitől, és az első három helyezett együtt motorozott. A 4. körtől kezdve viszont körönként néhány tizeddel folyamatosan gyorsabb volt Viettinél és Canetnél. A 8. körre aztán 1 ezred híján 1 másodperc volt az előnye, de afölé akkor még nem tudta növelni az előnyét. Ugyanebben a körben Canet a 14-es kanyarban elcsúszott, így kiesett a harmadik helyről. Ennek köszönhetően Arbolino feljött az ötödik pozícióba, miután korábban elment Salač mellett.

A következő körökben Vietti csökkentette a lemaradását Acostával szemben, de amikor már fél másodperc alatt volt, hibázott, és annak is örülhetett, hogy a motoron maradt. Ezután ismét 7 tized volt a hátránya, és ez egy ideig nagyjából stagnált. Ezt követően viszont ismét hibázott, így Acosta hamarosan másfél másodpercre nőtt az előnye. Igaz, Vietti legalább motoron maradt, ellentétben Fermín Aldeguerrel és Sam Lowes-zal, utóbbi ráadásul a hatodik pozícióból esett ki. Néhány pillanattal később Arbolino megelőzte Gonzálezt, így feljött a negyedik helyre.

Innentől kezdve nem volt kérdéses Acosta győzelme, aki magabiztos előnyt alakított ki, ráadásul Vietti 2 körrel a vége előtt ismét hibázott. Végül 6,305 másodperc volt a különbség a célban. Ezzel több mint egy futamgyőzelemnyire, 34 pontra növelte előnyét Arbolinóval szemben, aki nem tudta utolérni a harmadik helyen végző Lópezt. González végül csupán a hetedik pozícióban fejezte be a futamot, miután Ogura Aj és Somkiat Chantra is maga mögé utasította az utolsó körökben. A futam végén még Lukas Tulovic és Izan Guevara összeütköztek, és látványos bukást mutattak be.

A Moto2 misanói futamának végeredménye