back to top
2024. május 01. 03:31
KezdőlapSuperbikeBautista tükörsima győzelmet aratott a piros zászlóval félbeszakított második főfutamon

Bautista tükörsima győzelmet aratott a piros zászlóval félbeszakított második főfutamon

Álvaro Bautista a futam kezdetén az élre állt, és egészen a végéig nem adta át a vezető pozíciót. Mögötte azonban óriási csata zajlott Toprak Razgatlıoğlu és Jonathan Rea között, miután a futamot Dominique Aegerter bukása miatt újra kellett indítani.

A MotoGP misanói főfutamával való ütközés elkerülése okán a Superbike-világbajnokság résztvevői a megszokottól eltérő időpontban vágtak neki a második szereplésüknek vasárnap délután. A csúszásból adódóan sokkal magasabb pálya-és levegőhőmérséklet fogadta a mezőny tagjait Magny-Cours-ban. Az Álvaro Bautistával történt incidens miatt Michael Ruben Rinaldi mindössze a 11. helyről várta a rajtot, Alex Lowest pedig versenyzésre alkalmatlannak nyilvánították, mivel a délelőtti bukása során megsérült.

A 21 körös futamot a hétvége eddigi főszereplője, Toprak Razgatlıoğlu kezdhette az első rajtkockából, akinek borzalmasan sikerült a start. Bautista ismét nagyszerűen jött el, Jonathan Rea érkezett a spanyol hátsó kerekén, akinek esze ágában nem volt elengedni a Ducati pilótáját.

Az élen haladó hármas minimális előnyre tett szert az üldözőkkel szemben. A 4. és 5. helyen Danilo Petrucci és Rinaldi érkezett. Az 5-ös kanyarban azonban történt egy kétfős bukás, melynek résztvevői Scott Redding és Dominique Aegerter voltak. A svájci versenyzőt nem sikerült időben elszállítani a pályáról, így piros zászlóval félbeszakították a futamot. A 77-es rajtszámú pilótát hordágyon vitték el, de jelezte, hogy jól van, majd a bukótérben sikerült lábra állnia.

A bokszutca mindössze egy percre nyílt ki, Redding szerencsére tudott csatlakozni a mezőnyhöz, de két hosszú körös büntetéssel sújtva érkezett meg a 17 körösre meghirdetett futamra. Bautista ismét remekül rajtolt, mögé Rea és Razgatlıoğlu zárkózott fel. A második helyért óriási csata vette kezdetét, melynek eredményeképp Bautista némi előnyhöz jutott.

Bautista előnye közel 3 másodpercre duzzadt, mögötte Rea érkezett, aki igyekezett leszakítani magáról Razgatlıoğlut. Egy ideig úgy tűnt, hogy a 4. helyen motorozó Rinaldi fel tud zárkózni az előtte haladó kettősre, de Rea tempót talált, melyet török vetélytársa tudott tartani, így az olasz nem közeledett érdemben hozzájuk.

Redding alatt két hosszú körös büntetés letöltése után megállt a motor, így kénytelen volt feladni a versenyt. Razgatlıoğlu 6 körrel a vége előtt megunta az araszolást Rea mögött, így egy rendkívül agresszív manőverrel maga mögé utasította a Kawasaki versenyzőjét. Két körrel később Rea megpróbálta visszavenni a pozíciót a töröktől, de nem sikerült. Bautista előnye eközben már 7 másodperc körül volt.

Bautista végül még a kormányt is elengedte, mikor áthaladt a célvonalon, ahová óriási előnyben érkezett. Razgatlıoğlu vissza tudta verni Rea támadásait, így a török lett a második, a Kawasaki versenyzőjét pedig a harmadik helyen intették le.

A futam végeredménye: