back to top
2024. május 04. 05:30
KezdőlapMotoGPBagnaia féltáv után elkészült, Bezzecchinek egyre nagyobb fájdalmai voltak

Bagnaia féltáv után elkészült, Bezzecchinek egyre nagyobb fájdalmai voltak

Jorge Martín tudta, hogy nehéz dolga lesz Marco Bezzecchi és Francesco Bagnaia ellen a San Marinó-i Nagydíjon, de amikor látta, hogy elléphet, mindent beleadott. A két olasz versenyző igyekezett megküzdeni a múlt heti sérülésből adódó fájdalommal.

Ami az első három helyezettet illeti, nem változott a sorrend a San Marinó-i Nagydíj főfutamán az időmérőhöz és a sprintversenyhez képest. Jorge Martín ezúttal is rajt-cél győzelmet aratott, megelőzve Marco Bezzecchit és Francesco Bagnaiát. A három dobogós mindegyike elégedetten nyilatkozott a viadal leintése után.

A Pramac pilótája ezúttal is szinte hibátlan teljesítményt nyújtott. Riválisai körülbelül féltávig tudták tartani vele a tempót, aztán elhúzott előlük. Előnye 2 és fél másodpercre nőtt, amelyet kényelmesen beoszthatott a végéig. A spanyol pilóta szezonbeli második, MotoGP-karrierje harmadik győzelmét aratta, amivel 36 pontra csökkentette hátrányát a bajnokságban, ezt pedig akár már egy hétvége alatt is le lehet dolgozni.

Köszönöm mindenkinek, aki segített abban, hogy ezt elérjem, nagyon keményen dolgoztunk – nyilatkozta a futam után. – Rengeteg órát beletettünk, hogy fejlődjek, és a motor is javuljon. Tudtam, hogy nehéz lesz Marco és Bagnaia előtt [mennem], és így volt. Igyekeztem minden körben az élen maradni, és minden rést lezárni, amikor közel voltak. Amikor láttam, hogy elléphetek, pokolian elkezdtem nyomni, mindent beleadtam. A végén volt egy kis előnyöm Marcóval szemben, eléggé nyomtam. Itt, Olaszországban, az olasz srácok előtt nyerni nagy dolog, úgyhogy boldog vagyok, és a következő [futamhétvégére] koncentrálok.”

Újabb győzelme után Martín lőtávolon belülre került a dobogót szerző Bagnaiával szemben Misanóban

Bagnaia ezúttal is lerajtolta Bezzecchit, és a VR46 motorosának most jóval tovább tartott a második hely visszaszerzése, mint szombaton. Egy ideig nem is tudott érdemi támadást intézni márkatársa ellen, majd miután először megelőzte, hibázott, és kezdhette elölről a próbálkozást. Végül aztán sikerült megkaparintania a második pozíciót, ami annak fényében megsüvegelendő, hogy a múlt heti rajtbalesetben elszenvedett sérülése nehézséget okozott neki.

Nagyon örülök, az elejétől a végéig mindent beleadtam – kezdte. – Miután megelőztem Peccót, az első gumim szerencsére kapott némi tiszta levegőt, és képes voltam felvenni egy jó ritmust, még úgy is, hogy a fájdalom egyre csak nőtt. Teljes szívemből akartam ezt a dobogót a csapat és a szurkolók miatt, úgyhogy nagyon boldog vagyok. Tényleg tiszta szívből köszönöm mindenkinek!”

Bagnaia még Bezzecchinél is rosszabb állapotban volt egészségügyileg, így számára alighanem még nehezebb volt a versenytáv teljesítése. Körülbelül a futam feléig tartotta Martín tempóját, utána viszont Bezzecchiről is leszakadt, sőt, Dani Pedrosa is megközelítette, bár annyira nem volt veszélyes a helyzet a címvédő szempontjából, mint a sprinten. „Az hajtott, hogy a szurkolókért akartam versenyezni – jelentette ki a gyári Ducati versenyzője. – Féltáv után teljesen elkészültem, és az első gumi nyomására vonatkozó szabály sem segített, az biztos. Mindenesetre boldog vagyok az eredménnyel. Nem volt könnyű, figyelembe véve a helyzetet.”