back to top
2024. május 03. 18:13
KezdőlapMotoGPPedrosa: Egy pillanatig reméltem, hogy összejöhet a dobogó

Pedrosa: Egy pillanatig reméltem, hogy összejöhet a dobogó

A Red Bull KTM tesztpilótája, Dani Pedrosa Misanóban ugyan lemaradt a dobogóról, de még így is Marc Márquez előtt áll a világbajnoki tabellán.

Dani Pedrosa a szombati negyedik hely után azt mondta, hogy az előzés jelenleg az egyik gyenge pontja, de a 37 éves tesztpilóta vasárnap újabb bravúros teljesítményt nyújtott a 27 körös távon. Az 5. helyről indult, Brad Binder bukása után feljött a 4. helyre, majd utolérte a világbajnok Pecco Bagnaiát.

Végül Pedrosának nem sikerült megszereznie első dobogóját a 2017-es Valenciai Nagydíj óta, de ennek ellenére sem volt csalódott:

„Egy pillanatig reméltem, hogy összejöhet a dobogó. Keményen küzdöttem, hogy az első háromba kerüljek. Volt olyan helyzet, amikor az elöl lévő három versenyző közel volt egymáshoz. Közelebb kerültem, ez a futam felénél volt, azt mondanám, vagy éppen a táv fele előtt. Gondoltam, kivárom,  mi fog történni, talán csatázni kezdenek, és az egyikük esetleg elmér egy kanyart és lesodródik a pályáról.”

Újabb győzelme után Martín lőtávolon belülre került a dobogót szerző Bagnaiával szemben Misanóban

„Senki sem tudta, hogy a gumik kitartanak-e. Ezért próbáltam a lehető legközelebb maradni az élmezőnyhöz. A futam végén volt egy kis gond, lelassult a tempóm, de újra fel tudtam zárkózni. Az utolsó négy körben nagy nyomást gyakoroltam Peccóra, de amikor Pecco ő ezt megérezte, ismét növelte a tempóját, és minden ajtót bezárult előttem. Nagyszerű küzdelem volt, és a végére én is teljesen a határon voltam, be kell vallanom. Nagyon hálás vagyok, mert a KTM és az egész csapat elképesztő munkát végzett.”

A futam után Dani Pedrosa figyelmeztetést kapott a stewardoktól alacsony guminyomás miatt, de ennek nem lesz következménye, mert idén várhatóan nem fog újra versenyezni.