back to top
2024. május 03. 19:56
KezdőlapMotoGPMarc Márquez kifakadt: Nem érdekel, hogyan, de gyorsabb akarok lenni

Marc Márquez kifakadt: Nem érdekel, hogyan, de gyorsabb akarok lenni

A Repsol Honda sztárja, Marc Márquez a 2023-as idény legjobb vasárnapi eredményét érte el Misanóban egy 7. hellyel, de ennek az eredménynek az elérése elmondása szerint túl sokat követelt tőle fizikailag.

Alberto Puig azzal az instrukcióval indította vasárnap útra versenyzőjét, hogy jól kell rajtolnia, majd a versenyen nem szabad túlságosan megerőltetnie magát.

Bevált ez a stratégia? „Igen, de persze az utolsó tíz körben a lágy hátsó gumi jobban elhasználódott, mint a közepes, amit az összes rivális csapat használt” ─ jegyezte meg a hatszoros MotoGP-világbajnok.

„Őszintén szólva azt hiszem, tökéletes versenyt teljesítettem. Mégis, 13 másodpercet vesztettünk az élmezőnyhöz képest. A maximumot hoztuk ki belőle, és támadtam, amikor kellett. Szenvedtem, de elég jól tudtam védekezni az utolsó körökben, amikor egy nagy boly érkezett mögöttem.”

Újabb győzelme után Martín lőtávolon belülre került a dobogót szerző Bagnaiával szemben Misanóban

„Fogalmam sincs, hogy miért kellett hátul a lágy opciót használnunk, és miért nem működött nálunk a közepes hátsó gumi. Így sokat veszítettünk, különösen a kanyarok bejáratánál. A tetejében, ha lassan fordulsz be, akkor a kanyar kijáratánál is veszítesz. Igen, a többi gyártó szupergyors a közepes hátsó gumikkal, de mi nem boldogulunk velük. Spielbergben és Montmelóban is ezt a keveréket kellett hátul használnom, de ez nagyon sok erőkifejtéssel jár a motoron. Túl sokat kivett belőlem fizikailag.”

„Rengeteg energiát fektettem abba, hogy megpróbáljam utolérni Viñalest, mert ez volt a célom. Aztán még Oliveira is megelőzött, és lehetetlen volt vele tartania lépést. Kíváncsi vagyok, hogy a következő futamokon is így folytatódik-e ez számunkra. Csak gyorsabb szeretnék lenni, nem érdekel, hogyan, de megoldást kell találnunk.”