2024. április 28. 17:34
KezdőlapSuperbikeA Yamaha versenyzői úgy vélik, Rea nagyobb hasznukra lesz jövőre, mint Razgatlıoğlu

A Yamaha versenyzői úgy vélik, Rea nagyobb hasznukra lesz jövőre, mint Razgatlıoğlu

2020 óta csak Toprak Razgatlıoğlu  nyert Yamahával. Domi Aegerter és Andrea Locatelli meg van győződve arról, hogy Jonathan Rea 2024-es szerződtetése minden R1-es versenyzőt előrébb visz a Superbike-világbajnokságban.

Toprak  Razgatlıoğlu az idei szezon után elhagyja a Yamahát, két évre írt alá a BMW-hez. A japán gyártónak eddig 37 győzelmet és összesen 92 dobogós helyezést szerzett. 2020. szeptember 20-a óta, amikor Michael van der Mark diadalmaskodott a barcelonai sprintversenyen, a törökön kívül egyetlen más versenyző sem nyert a Yamahán.

Jonathan Rea a török utódjaként azonban nyerhet. A többi Yamaha-versenyző, Andrea Locatelli, Dominique Aegerter és Remy Gardner még azt is el tudja képzelni, hogy a Rea-vel való közös munka többet hoz nekik, mint most Razgatlıoğluval.

A MotoGP-paddockban is értetlenül állnak Toprak Razgatlıoğlu döntése előtt

„Izgatottan várom, mire képes Johnny” ─ mondta Aegerter a SPEEDWEEK.com-nak.

„Biztosan megvan a tehetsége ahhoz, hogy gyors legyen, mert ő az egyik legjobb. Segítség lehet majd számomra lekövetni az ő vezetési stílusát. Az old school stílust képviseli, de a beállítások tekintetében sokkal inkább úgy motorozik, mint én. Toprak nagyon másképp vezet, ami nem segít a többieknek. Ha ő minden kanyarban tíz méterrel később fékez.

Locatelli osztja Aegerter véleményét: „Érdekes lesz, mivel Johnny egy másik erős versenyző. Nekem jobban tetszik az a lehetőség, hogy egy hatszoros világbajnokkal dolgozzunk együtt. A stílusa jobban hasonlít az enyémhez, így talán tanulhatok tőle valamit.”