back to top
2024. május 01. 10:40
KezdőlapMoto2Acostának minden esélye megvan arra, hogy Marc Márquez 2012-es rekordját átadja a...

Acostának minden esélye megvan arra, hogy Marc Márquez 2012-es rekordját átadja a múltnak

Pedro Acosta, a Red Bull KTM Ajo csapat versenyzője szezonbeli ötödik győzelmével Misanóban 34 pontra növelte előnyét a Moto2-es világbajnokságban.

Pedro Acosta nem titkolta, hogy a KTM hazai versenyén, a spielbergi Red Bull Ringen elszenvedett veresége Celestino Viettivel szemben különösen fájt neki. Vasárnap Misanóban a világbajnoki éllovas bosszút állt az olaszon, aki a pole pozícióból indult, de a rajtnál nem jött ki neki a lépés, és meg kellett elégednie a második hellyel a VR46-os tanítványok hazai pályáján.

A rajt-cél győzelem ellenére az Ajo csapat sztárja hangsúlyozta: „Nem volt olyan könnyű, megint ott volt a sarkamban, a fenébe is. Meg akartam akadályozni, hogy ugyanaz történjen, mint Ausztriában.”

„Az ausztriai osztrák után, ahol elég nagyok voltak az elvárásaim, ez fájt, de boldognak kell lennünk, mert behoztuk azt a lemaradást a világbajnoki tabellán, amit a Le Mans-i baleset után felhalmoztunk. Ausztriában küzdöttünk a győzelemért, ahogyan Barcelonában is, de ilyen az élet, és ilyen a versenyzés.”

Ez a két versenyző váltja Acostát és Arenast Aki Ajo Moto2-es csapatában 2024-ben

Acostának a Sachsenringen aratott fölényes diadala óta kellett várnia a győzelemre, végül Misanóban nyerte meg az idei szezon ötödik futamát: „Jó hétvége volt. Szombaton is gyorsak voltunk, szóval elégedettek lehetünk. Általánosságban elmondható, hogy jelenleg elég jól szerepelünk, ezt az utat kell folytatnunk a tengerentúli futamokon is.”

Akkor a 19 éves spanyol is beérhetné Marc Márquez 2012-es kilenc Moto2-es szezongyőzelemmel felállított rekordját.

Acosta előnye a világbajnoki tabellán már 34 pont üldözőjével, Tony Arbolinóval szemben. A misanói győztes a konkurenciának is kevés reményt ad a fordulatra: „Ha olyan pályákra érkezünk, ahol már tavaly is gyorsak voltunk, akkor szerintem idén sem lesz gond. Indiáról nem tudok nyilatkozni, de Japán kifejezetten fekszik nekünk. Most jön el az az idő, amikor több jó pályára számíthatunk, mint rosszra. Miért ne folytathatnánk így tovább ezt a sikersorozatot?”