back to top
2024. május 03. 10:28
KezdőlapMotoGPAleix Espargaró szerint igazságtalan, hogy Pedrosa nem nyert világbajnoki címet a MotoGP-ben

Aleix Espargaró szerint igazságtalan, hogy Pedrosa nem nyert világbajnoki címet a MotoGP-ben

A Red Bull KTM tesztpilótája, Dani Pedrosa lenyűgöző teljesítménye az edzéseken, a MotoGP sprintversenyen és a misanói főfutamon is lenyűgözte az Aprilia hősét, Aleix Espargarót, aki el volt ragadtatva honfitársa szereplésétől.

A 37 éves Dani Pedrosa ragyogó eredményeket produkált a San Marinó-i hétvégén Misanóban. A szombati sprintversenyen és a vasárnapi futamon is negyedik lett, ezzel a hétvége legjobb KTM-es eredményét szállítva. Ez a siker már a pénteki harmadik hely után is látszott.

Sok megfigyelő nem számított ilyen erős teljesítményre a 13 körös sprintben, majd a teljes, 27 körös távon. Pedrosa szombaton majdnem letaszította a világbajnokságot vezető Pecco Bagnaiát a dobogóról, de az utolsó három körben nem indított meggondolatlan támadást.

Lorenzo: A Honda sokkal előrébb tartana, ha Pedrosa lenne a tesztpilótájuk

Aleix Espargaró elismerte, pontosan ezekre a helyezésekre számított Pedrosától. Az Aprilia-hős a futamok után dicsérő szavakkal illette katalán honfitársát, akit verbálisan ismét az állandó versenyzők, Brad Binder és Jack Miller fölé emelt: „Már többször elmondtam: számomra Dani a legjobb versenyző a KTM-nél! Ő nagyon különleges; soha nem volt egy átlagos versenyző.”

„Az én szememben nagyon igazságtalan, hogy Dani nem nyert egy, két vagy három MotoGP-világbajnoki címet.  Daninak azért nincs meg a sebessége, mert nem versenyez rendszeresen. Másrészt viszont nincs meg rajta a nyomás – nincs meg a média és az egész MotoGP-környezet figyelme, amit akkoriban versenyzőként nem annyira élvezett. Ez most egy nagyon jó kompromisszum számára. És még egyszer mondom, Dani különleges! A KTM-nél nagy lehet az öröm.”