back to top
2024. május 17. 08:07
KezdőlapMotoGPJoan Mir vakon hisz a Hondában, rendkívül merész kijelentést tett

Joan Mir vakon hisz a Hondában, rendkívül merész kijelentést tett

Joan Mir már csak árnyéka annak a versenyzőnek, aki a Suzukinál töltött időszakában volt. A MotoGP 2020-as bajnoka az idei szezonban eddig mindössze egyetlen futamon tudott pontot szerezni, méghozzá a portugáliai nyitófordulóban.

A Palma de Mallorcáról származó versenyző semmi pozitívumot nem tud kivenni első szezonjából a Repsol Honda csapatnál; az előszezon óta tapasztalható katasztrofális dinamizmusa még olyan pletykákhoz is vezetett, hogy esetleg idő előtt távozik a HRC-től, méghozzá a 2024-re még elérhető Ducati motorok valamelyikéért. Mir azonban nem hajlandó bedobni a törülközőt, és annak ellenére, hogy 2023 sportszakmai szempontból katasztrofális év volt, szeretné teljesíteni szerződését a japán céggel, és ki tudja, a jövőben arra törekszik, hogy az RC213V-n a bajnoki címért küzdjön.

A Motogp.com adott interjújában Mir kifejtette: „Amikor először teszteltem a motort, rájöttem, hogy rengeteg dolgon kell még javítanom. A szezon első részében a problémák mindig ugyanazok voltak. Az érzés egyre rosszabb és rosszabb lett. Soha nem tudtam kényelmesen érezni magam. Minden alkalommal, amikor megpróbáltam valami mást csinálni, a földön feküdtem.”

Marc Márquez után Mir sincs elragadtatva az új Hondától: Segítségre van szükségünk

„Idén csak a sport legnehezebb részét tapasztalom. A szenvedést, a nyomást, a bukásokat, a sérüléseket… és egyelőre mindenféle jutalom nélkül, csak küzdök a motorral, és próbálom ezt a projektet nagyobbá tenni, hogy a dolgok jól működjenek. Ennek a csapatnak és ennek a márkának a legrosszabb pillanatát éljük, ez a legnagyobb kihívás, amivel egész pályafutásom során szembe kellett néznem.”

„Számomra nagyon nehéz megérteni, hol van a határ ennél a motornál. Néha azért bukhatsz, mert többet követelsz a motortól, mint amennyit az elbír, de volt már sok olyan bukásom is, ahol nem tudjuk, miért történt. Ezt próbáljuk megérteni.”

„Úgy gondolom, hogy a Honda mindent megtesz azért, hogy egy jobb csomagot adjon nekünk. Nem hiszem, hogy evolúcióra van szükségünk, inkább forradalomra, hogy különböző koncepciókat próbáljunk ki. Szeretnék egy bajnoki címet nyerni a Hondával. Szerintem képesek vagyunk rá. Tényleg hiszek ebben a projektben. Ha úgy döntenék, hogy egy másik gyártóhoz megyek, azt gondolnám, hogy nem értem el a célomat. Az én döntésem az, hogy itt maradok.”