back to top
2024. május 08. 18:23
KezdőlapMotoGPFolytatódik a vízumbotrány, közleményt adott ki az Indiai Nagydíj szervezője

Folytatódik a vízumbotrány, közleményt adott ki az Indiai Nagydíj szervezője

A hétvégi első Indiai Nagydíj szervezője kijelentette, fáradhatatlanul dolgozik az indiai hatóságokkal, hogy a teljes MotoGP stáb vízumot kapjon. Több mint 500 vízumot már kiadtak, ennek ellenére sokan még mindig nem kapták meg a szükséges papírokat a pénteki nyitóedzés előtt a Buddh International Circuitre.

Marc Márquez volt az egyik érintett versenyző, akinek át kellett ütemeznie a repülőjáratait, mert nem tudott vízumot szerezni, azonban a nyolcszoros világbajnok szinte azonnal megkapta, miután megosztotta a hírt a közösségi médiában.

A szervező ügynökség, Uttar Pradesh tartomány kormányának támogatásával együtt bizakodását fejezte ki, hogy az összes érintett eljut az eseményre.

A szervező Fairstreet Sports közleményt adott ki: Tájékoztatást kaptunk a vízumkiadási folyamat késedelmével kapcsolatos jelenlegi problémáról áll a sajtónak eljuttatott közleményükben. Szeretnénk megerősíteni, hogy eltökélten dolgozunk azon, hogy a lehető leggyorsabban megoldjuk a problémát.”

Közel 500 vízumot már engedélyeztettünk, és hamarosan még többet fogunk. Elkötelezett munkatársaink mindent megtesznek annak érdekében, hogy az összes versenyző, csapat, technikai szakember vízumát a lehető leghamarabb kiadják. Ez a kellemetlen incidens váratlanul történt és arra törekszünk, hogy sürgősen orvosoljuk a problémát.”

Az indiai kormány előírja, hogy minden Indiába való beutazást kérő külföldi állampolgár indiai vízumkérelmet nyújtson be, azonban a hirtelen, nagy mennyiségben beérkező vízumkérelmeket az indiai hatóságok nem voltak képesek feldolgozni. A beutazási kérelmeket most kézzel és egyenként kell kiállítani, amelyhez a Fairstreet Sportsnak és a Dornának is aktívan segíteni kell.

Tisztában vagyunk azzal, hogy fontos a zökkenőmentes lebonyolítás minden résztvevő és közreműködő számára, ezért mindenkit arra biztatunk, legyen türelmes és működjön együtt velünk. Mérhetetlenül hálásak vagyunk az indiai kormánynak, a Külügyminisztériumnak, a Belügyminisztériumnak és a tartományi kormánynak a folyamatos támogatásért és koordinációért. Bízunk abban, hogy minden függőben lévő vízumot gyorsan feldolgoznak, és a versenyben érintett összes versenyző és kísérőik időben és biztonságban elérik Indiát.”

Mindez azok után történt, hogy korábban Aleix Espargaró kifejtette aggályait, miszerint a pálya nem elég biztonságos.

Továbbra is vannak kétségek a hamarosan debütáló indiai pályát illetően

A pályát még mindig nem homologizálták a MotoGP számára a versenyhétvége előtt, amely pénteken kezdődik. A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) és a Nemzetközi Motorsport Szövetség (FIM) 3501–2017 szabványa meghatározta a versenypálya tervezési követelményeket, a teljesítményre vonatkozó megfelel/nem felel meg kritériumokat, valamint a biztonsági védőfalak homologizációs és tanúsítási folyamatát.