back to top
2024. május 17. 06:13
KezdőlapSuperbikeRazgatlıoğlu: Sok futam van még hátra, bármi megtörténhet

Razgatlıoğlu: Sok futam van még hátra, bármi megtörténhet

A Yamaha Superbike-sztárja, Toprak Razgatlıoğlu számára az a feladat Aragónban, hogy továbbra is nyomást gyakoroljon Álvaro Bautistára, és reménykedjen abban, hogy a Ducati versenyzője hibázik. A spanyol pálya azonban nem fekszik a Yamahának.

Aragónnal, Portimãóval és Jerezzel már csak három találkozó van hátra a 2023-as Superbike-világbajnokságból. Bár Álvaro Bautista előnye egyértelmű 57 pont, Toprak Razgatlıoğlu az elmúlt kilenc futamból ötöt megnyert, a spanyol csak hármat.

Donington Park után Álvaro Bautista 93 ponttal vezetett a Yamaha versenyzője előtt, de Imolában, Mostban és Magny-Cours-ban a török 36 pontot szerzett. A cél, hogy ezt a tendenciát Spanyolországban is folytassa. Razgatlıoğlu úgy érzi, hogy a bajnoki címért folytatott küzdelemben még bármi lehetséges.

A Yamaha versenyzői úgy vélik, Rea nagyobb hasznukra lesz jövőre, mint Razgatlıoğlu

„Aragón nem egy könnyű pálya, de vannak jó részei. Különösen az utolsó kanyart szeretem, ahol tavaly nagyszerű küzdelmet vívtam Michael Rinaldival. Összeértünk, mint 2015-ben a Superstock 600-as versenyen, ezt nagyon élveztem. 2022-ben rekordidő alatt szereztem meg a pole pozíciót, de a versenyek fontosabbak. Aragónban figyelned kell a gumikra, hogy harcolni tudj. Nem könnyű, de mindent megteszünk majd, és csak előre nézünk futamról futamra. Remélem, hogy a dobogóra állunk és a győzelemért harcolunk, sok futam van még hátra, bármi megtörténhet.”

Tavaly azonban a Yamaha versenyzője csak harmadik helyeket szerzett a futamokon, és még azok is főleg a 2021-es világbajnok képességein múltak, nem a motoron. Idén ezeknél az eredményeknél azonban többre lesz szüksége.