back to top
2024. május 03. 07:17
KezdőlapMotoGPMarc Márqueznek nincsenek illúziói, így úgy döntött, kevesebbet kockáztat

Marc Márqueznek nincsenek illúziói, így úgy döntött, kevesebbet kockáztat

Marc Márquez idén először szeretett volna újra a világbajnoki címért harcolni, de tizenkét nagydíj után a 19. helyen áll a világbajnoki tabellán. Éppen ezért Indiában sem vár csodát.

Marc Márquez Misanóban még korábbi csapattársa, Dani Pedrosa ellen is jócskán kikapott, ami a pontversenyben is egyértelműen látszik, pedig a korábbi Honda-pilóta idén tizenkét nagydíjból csak kettőn indult. Ez újabb hidegzuhanyként érte a tehetetlen spanyol szupersztárt. A hatszoros MotoGP-világbajnok legkésőbb a Japán GP-n (október 1.) szeretné bejelenteni, hogy marad-e a Hondánál.

Egyelőre azonban a történelem első indiai hétvégéje szerepel a naptárban. Márquez hétfőn Misanóban tesztelte az új futóművet.

„Ugyanazt a motort fogjuk használni itt a hétvégén, mint Misanóban” ─ biztosította Márquez, bár a futómű tekintetében bármikor át tudna váltani az új verzióra, ha az jobb lenne.

Elszomorító mérföldkőhöz érkezik Marc Márquez az indiai hétvége vasárnapján

„Igen, hétfőn kipróbáltuk az új 2024-es prototípust, de összességében számomra az érzés vele hasonló volt, mint az előző futóművel, ha nem is egy kicsit rosszabb. A köridők sem voltak jobbak! Ezért folytatjuk az általunk ismert anyaggal. Ha a jövőben hoznak új alkatrészeket, azokat is ki fogom próbálni, de egyelőre arra koncentrálok, amim van.”

Marc Márquez a Sachsenringen (40 óra alatt öt bukás) és Assenben (ahol sérülés miatt nem tudott versenyezni vasárnap) történt katasztrófa után levonta a konzekvenciákat, Silverstone óta jelentősen csökkentette a kockázatvállalási hajlandóságát.

Miután Misanóban hetedik lett, Márquez nagyon várja már az Indiai Nagydíjat: „Furcsa, hogy ezt mondom, mert csak hetedikek lettünk, de Misano jó eredményt hozott számunkra. A verseny egy részében nagyon jó volt ott a tempóm, de rengeteg energiámba került. Így az utolsó körökben nagyon fáradtnak éreztem magam, ezért lelassítottam, és gondoskodtam arról, hogy pontszerző helyen fejezzem be a versenyt. Nem akartam megismételni azt a hibát, amit Le Mans-ban elkövettem.”

„Igen, a szezon második felében más mentalitással közelítek a feladathoz, ahogy azt már többször is mondtam, de lépésről lépésre most egy-két vagy akár több körön keresztül is megmutathatjuk, hogy a sebesség megvan.”

Mivel Marc Márquez csak szerdán kapta meg a vízumot Indiába, ezért csak csütörtökön éjfél után érkezett meg.