2024. április 28. 14:12
KezdőlapSuperbikeBautista hazai közönség előtt ismét tönkreverte a mezőnyt, óriási dráma a Yamahánál

Bautista hazai közönség előtt ismét tönkreverte a mezőnyt, óriási dráma a Yamahánál

Álvaro Bautista ismét megmutatta, milyen fából faragták, míg Toprak Razgatlıoğlu helyzetét saját csapattársa nehezítette meg, aki végül technikai probléma miatt feladni kényszerült a versenyt.

A Superpole futam végeredményének köszönhetően Álvaro Bautista indulhatott a pole pozícióból a második főfutamon vasárnap Aragónban. A spanyol nagyszerűen kapta el a rajtot, de nem sokáig élveztette elsőségét, hiszen pár kanyarral később már érkezett is Jonathan Rea, majd meglepetésre Andrea Locatelli is bedobta a motort Bautista mellé.

Rea azonban nem tudott elszakadni az üldözőktől, így a következő kör elején mind Bautista, mind Locatelli elment mellette. A hátsó egyenes végén Toprak Razgatlıoğlu is leszorította Rea-t az ideiglenes dobogóról. Csapattársa jelentősen megnehezítette a török dolgát, melynek következtében Bautista majdnem egy másodperces előnyre tett szert.

Rea a két Yamaha mögött érkezett, ám elkövetett egy kisebb hibát, így Rinaldi jelentősen felzárkózott rá. A Ducati versenyzője óriási tempót diktált, csapattársa pedig már közel két másodperces előnnyel vezetett.

Razgatlıoğlu továbbra is Locatelli szélárnyékában motorozott, nem sikerült megelőznie az olaszt, eközben Danilo Petrucci feladni kényszerült a futamot, mivel motorja megadta magát 11 körrel a vége előtt.

Rinaldi megunta a vonatozást Rea mögött, de a Yamaha versenyzői addigra némi előnyt építettek ki, így az olasznak fokoznia kellett a tempót, hogy utolérje őket. Pár körrel később már alig hat tized volt a hátránya, de nem tudott előzési pozícióba kerülni.

Razgatlıoğlu folyamatosan nyomás alatt tartotta Locatellit, de az előzés csak négy körrel a vége előtt sikerült neki. Locatelli motorja hirtelen füstölni kezdett, melyre Rinaldi azonnal reagált és lassítani kezdett. A Yamaha versenyzőjét végül kihívták a bokszba technikai problémára hivatkozva.

Végül Bautista nem akadt legyőzőre, kettős Ducati-dobogóval zárult az aragóniai futam, mivel Rinaldi a harmadik helyen végzett. A dobogó második fokára Razgatlıoğlu ért oda.

A futam végeredménye: