back to top
2024. május 05. 05:59
KezdőlapMotoGPQuartararo nem tudta hova tenni Martín furcsa mozdulatait, de kihozta a napból,...

Quartararo nem tudta hova tenni Martín furcsa mozdulatait, de kihozta a napból, amit lehetett

A Yamaha végre fellélegezhet: az áprilisi texasi óta először sikerült Fabio Quartararónak dobogós helyezést elérnie, miután ádáz csatát vívott Jorge Martínnal.

A Yamaha sztárja, Fabio Quartararo idei második dobogós helyezését érte el az Indiai Nagydíjon a Jorge Martínnal vívott kemény küzdelem után. A francia profitált Marc Márquez és Pecco Bagnaia bukásából. Quartararo péntek délelőtt még kellemetlen eredményeket produkált az indiai pályán, de így is egyenesen a Q2-be jutott, és most kétszer is pontszerző helyen végzett, mivel a sprintet is a nyolcadik helyen zárta.

„Összességében nagyszerű hétvége volt, különösen a versenytempónk volt jó, szóval elégedett vagyok ezzel a hétvégével. Remélhetőleg idén még lesz alkalmunk ilyen jól szerepelni. Csak okosnak kell lennünk, és azonnal lecsapnunk, amikor észreveszünk egy kis lehetőséget a dobogó elérésére.”

Bezzecchi agyonverte a mezőnyt Indiában, Bagnaia bukásával újra nyílt lett a világbajnokság

Bezzecchi, Martín és Bagnaia Ducatija ellen azonban a 2021-es MotoGP-világbajnok tanácstalan volt. „Igen, Pecco előttem volt, amikor megcsúszott az első kereke, de ez tőlem függetlenül történt. Csak koncentrálnom kellett, mert óriási gondjaim voltak a motor fékezésével, különösen a balos kanyarokban. Szóval nagyon boldogok lehetünk ezzel a dobogóval.”

Quartararo nem tudta pontosan megítélni, hogy Martínnak vajon a karja fáj-e vagy csak a bőrruha cipzárjával viaskodik: „Csak azt láttam, hogy a 10-es és 11-es kanyarban furcsa mozdulatokat tett. Ezért a végéig nyomtam, de teljesen elfogytak a gumijaim a végére. Ezért a harmadik hely volt a maximum, amit ki lehetett hozni a mai napból.”

A francia az utolsó kört nagyjából 1,5 másodperccel Martín mögött kezdte, de aztán a Pramac Ducati versenyzője hibázott a lejtőn a 4-es kanyarhoz közeledve. Az 5-ös kanyarból kijövet a két pilta majdnem összeért.

„Őszintén szólva, amikor az 5-ös és 6-os kanyarhoz értünk, a gumijaim tapadása a bal oldalon már nagyon rossz volt. Ezért eléggé védtelen voltam. A 10-es kanyar előtt újra lőtávon belül voltam, de nem tudtam olyan keményen fékezni, mint reméltem. Így végül a harmadik helyen végeztünk.”