back to top
2024. május 05. 22:59
KezdőlapMotoGPÚjra nyitott a világbajnoki küzdelem, de Bezzecchit nem foglalkoztatja különösebben

Újra nyitott a világbajnoki küzdelem, de Bezzecchit nem foglalkoztatja különösebben

A VR46 versenyzője, Marco Bezzecchi győzelemmel zárta a MotoGP indiai bemutatkozó főfutamát, majd beszélt Pecco Bagnaia bukásáról, illetve az immáron nyílt világbajnoki küzdelemről.

Marco Bezzecchi abszolút domináns teljesítményt nyújtott vasárnap a Ducatival. Az olasz a szezon harmadik győzelmét aratta a Mooney VR46 Racing Team színeiben, több mint nyolc másodperccel megelőzve Jorge Martínt. Ráadásul: Bezzecchi most már a világbajnoki címért is harcba szállhat, miután a világbajnok Francesco Bagnaia elesett. Honfitársával szemben már csak 44 pont a lemaradása.

„Csodálatosan érzem magam, nagyon örülök ennek a versenynek” ─ magyarázta Bezzecchi, aki a mezőny nagy részéhez hasonlóan a lágy hátsó gumira szavazott.

„A sprintben is erős voltam. Sajnos sok időt vesztettem a rajtnál. Hogy most így feljöttem, az nagyszerű volt. Nyugodt akartam maradni az elején, amikor Pecco és Jorge megelőzött a rajtnál. Tudtam, hogy ott egy kicsit több van bennük, de ugyanakkor a közelben akartam maradni. Aztán agresszív voltam, támadtam, ezt kellett tennem. Ezután nagyon jól motoroztam, és nagyon jó tempót diktáltam.”

Bezzecchi agyonverte a mezőnyt Indiában, Bagnaia bukásával újra nyílt lett a világbajnokság

„Nagyon szeretem a pályát, de hogy őszinte legyek, nem tudom, miért. Itt rögtön a fékezésre koncentráltam. Nehéz körülmények voltak, az első kerékkel adódtak gondjaim. Általában Pecco és Jorge szokott ezen a területen különbséget tenni, legalábbis legutóbb így volt.”

„Pénteken sok hibát vétettem, de ez azért volt, mert a határokat kerestem. Szombaton már csodásan éreztem magam, és láttam, hogy lehet előnyöm a többiekkel szemben.”

Bagnaia bukásáról és az immár nyílt világbajnoki csatáról Bezzecchi így nyilatkozott. „A csapat nem közölte velem, de láttam foszlányokat. Nem voltam biztos benne, hogy ő az, mivel nem volt időm tüzetesebben megnézni. Aztán a parc fermében közölték velem. Sajnálom Peccót. Nem sokat gondolkodom a világbajnokságon. Most már nagyon várom Japánt, az egy olyan pálya, amit szeretek.”