back to top
2024. július 27. 02:55
KezdőlapMotoGPMartín a futam végére szinte kiszáradt, orvosi segítségre volt szüksége

Martín a futam végére szinte kiszáradt, orvosi segítségre volt szüksége

„Nehéz volt befejezni a versenyt” ─ ismerte el a kimerült Jorge Martín az első indiai MotoGP-főfutam után. A nehézségek ellenére ez egy jó nap volt a Pramac Ducati versenyzője számára.

A hőség és a magas páratartalom miatt az 5,010 km-es Buddh International Circuit pályán rendezett GP-futam távját 24-ről 21 körre rövidítették, de az első indiai GP így is sokat követelt a MotoGP-pilótáktól. Különösen Jorge Martínt viselték meg a körülmények, és a célvonalon való áthaladás után rövid időre fel kellett frissítenie magát.

Dr. Ángel Charte, a MotoGP orvosi igazgatója megvizsgálta a 25 éves spanyolt, aki ezután átvehette a nehezen kiharcolt második helyért járó trófeát, de ezt követően lemondott minden interjút és a sajtótájékoztatón való részvételt.

Bezzecchi agyonverte a mezőnyt Indiában, Bagnaia bukásával újra nyílt lett a világbajnokság

Rita Simonini, a Prima Pramac Racing sajtófőnöke így nyilatkozott: „100 százalékot nyújtott. Nyolc körrel a vége előtt kiszáradt, és nagyon nehéz volt befejeznie a versenyt. Azonban sikerült tartania a tempót. Fabio megelőzte, de tudott védekezni, és nagyon boldog, hogy megszerezte ezt a második helyet.”

Valójában Fabio Quartararo az utolsó körben majdnem elragadta a második helyet Martíntól, miután a sprintgyőztes a 4-es kanyarban lefékezett. Végül azonban Martín kerekedett felül a Yamaha versenyzőjén.

Martín nem kommentálta a bőrruhája időközben kinyílt cipzárjával kapcsolatos  problémáit.

A nyitott világbajnoki helyzetet azonban kommentálta: Sikerült nyernünk néhány pontot Peccóval szemben. Azt hiszem, meg kell tartanunk ugyanazt a mentalitást, amivel idejöttünk. Meg kell próbálnunk nyerni és versenyképesnek kell lennünk minden edzésen. Ez a módja annak, hogy csökkentsük a lemaradásunkat.”