back to top
2024. május 17. 05:10
KezdőlapMotoGPHajmeresztő elmélet Marc Márquezről: úgy hagyja el a Hondát, hogy mégsem hagyja...

Hajmeresztő elmélet Marc Márquezről: úgy hagyja el a Hondát, hogy mégsem hagyja el?

Elképesztő sajtóértesülés látott napvilágot, miszerint Marc Márquez úgy igazolhat át a Gresini Ducatihoz, hogy a 2025-re visszatérhet a Hondához. Jorge Lorenzo úgy véli, már eldőlt, hogy honfitársa elhagyja a japán gyártót.

Hetek óta attól hangos a MotoGP közvéleménye, hogy Marc Márquez vajon elhagyja a Hondát, vagy kitölti a 2024 végéig szóló szerződését. A múlt heti hírek alapján előbbire van nagyobb esély, hiszen sajtóértesülések szerint egy évre a Gresini Ducatihoz igazol, ahol 2020 után ismét öccsével, Álex Márquezzel alkothatnak egy csapatot.

Lorenzo egykori főmérnöke szerint hihetetlen, amit a Honda Marc Márquezzel művel

Az akkori beszámolók úgy szóltak, hogy a felek előtt már csak egyetlen akadály áll: a nyolcszoros világbajnoknak meg kell egyeznie a Hondával, hogy milyen feltételekkel bonthatják fel a szerződést. Erre pedig kiváló alkalom lehet a most következő Japán Nagydíj, ahol minden bizonnyal a gyártó felső vezetésének tagjai is meg fognak jelenni.

Ezzel kapcsolatban első látásra egészen hihetetlen elmélet látott napvilágot. A spanyol AS számolt be arról a lehetőségről, hogy a Honda mindenféle anyagi és egyéb retorzió nélkül elengedheti pilótáját, egy feltétellel: 2025-ben opciós joguk lesz arra, hogy visszaszerezzék őt. A japán gyártó tehát futballnyelven szólva kölcsönadná Márquezt a Gresininek.

A Hondának így 2024-ben lenne lehetősége arra, hogy új alapokra helyezze a projektet. Márquez sokszor hangoztatta már, hogy a jelenlegi trendeket látva európai mérnökök leigazolására van szükség ahhoz, hogy a Honda érdemleges előrelépést tegyen. Erre egyébként állítólag ígéretet kapott, kérdés, hogy ez elég lesz-e ahhoz, hogy így vagy úgy, de maradjon a Hondánál.

Az elmúlt időszakban Márquezből nem lehetett kihúzni konkrét választ: előbb azt hajtogatta, hogy 2024-ig szerződés köti a Hondához, egy ideje pedig úgy fogalmaz, hogy három opciója van, de arra is utalt már, hogy a döntést meghozta. Ezen a téren az immáron újságíróként dolgozó Jorge Lorenzo sem járt sikerrel, de az általa hallottak alapján úgy véli, honfitársa valóban csapatot és gyártót vált.

Marc Márquez már meghozta a döntését a jövőjéről?

„Igen, ez a gondolat egyre jobban befészkeli magát a fejembe – jelentette ki a MotoGP honlapján látható műsorban. – Szerintem már eldőlt. Úgy vélem, Marcot nem annyira érdekli a pénz. Őt csak az érdekli, hogy 2024-ben ismét versenyképes legyen, 2025-re pedig minden nyitott legyen számára, és rengeteg versenyképes lehetőség közül választhasson.”