back to top
2024. május 01. 12:35
KezdőlapMoto2Chantra rajt-cél győzelmet aratott, Acosta nagyon elhúzott Arbolinótól a Moto2-es pontversenyben

Chantra rajt-cél győzelmet aratott, Acosta nagyon elhúzott Arbolinótól a Moto2-es pontversenyben

Somkiat Chantra rajt-cél győzelmet aratott a Japán Nagydíjon a Moto2-esek között, míg a hazai pályán versenyző Ogura Aj bebiztosította a Team Asia kettős győzelmét. Pedro Acosta a harmadik helyen futott be, így előnye 50 pontra nőtt Tony Arbolino előtt.

A Moto3-as futam után a Moto2-esek versenye következett a Japán Nagydíj vasárnapján. A pole pozíciót Somkiat Chantra szerezte meg 1:49.898 másodperccel. A thai versenyző 12 századdal előzte meg csapattársát, Ogura Ajt, az első sort pedig Jake Dixon egészítette ki. A bajnokságot vezető Pedro Acosta a negyedik helyről indulhatott, míg a futam előtt 39 pontos hátrányban lévő Tony Arbolino csupán tizenharmadikként várhatta a piros lámpák kialvását.

A nagy csatákból kimaradó Masià ismét nyert és átvette a vezetést a Moto3-ban, Öncü elesett

Chantra jól kapta el a rajtot, míg Acosta feljött a második helyre, de a hetedik helyről rajtoló Arón Canet bedobta mellé a motort, aminek következtében kicsit kibillent, így az éllovas visszaesett a hetedik pozícióba. Dixon a második, a dupla hosszú körös büntetés tudatában induló Alonso López a harmadik helyre jött fel, míg Arbolino két helyet javított az első körben.

A 2. körben López megelőzte Dixont, majd Ogura is maga mögé utasította a brit pilótát, aki nek a visszatámadása nem járt sikerrel. Acosta Filip Salač és Sam Lowes mellett is elment, így feljött az ötödik pozícióba. Ami az előttük lévőket illeti, a 3. körben Ogura megelőzte Lópezt, így visszatért a második helyre, míg Chantra előnye már 2 másodpercnél is nagyobb volt.

A 4. körben Acosta Dixon mellett is elment, így már a negyedik helyen motorozott. A következő körben López letöltötte büntetésének első felét, így a KTM Ajo motorosa már a harmadik pozícióban haladt. Igaz, lemaradása 1,2 másodperc volt Ogura mögött, akinek 2 másodperc volt a hátránya csapattársával szemben.

A 7. körben Salač próbált bevetődni Dixon mellé, de elmérte a féktávot, így Lowes megelőzte őt. Igaz, a Marc VDS pilótája a 14-es kanyarban elesett, így a cseh pilóta visszatért az ötödik helyre. Nozane Kohta, Dennis Foggia és Sergio García szintén buktak, míg Joe Roberts, valamint Fermín Aldeguer lesodródott a kavicságyba, de ők vissza tudtak jönni a pályára.

A futam második része nem hozott nagy izgalmakat, ami az élmezőnyt illeti. Chantra győzelmét senki és semmi nem fenyegette, így pályafutása során másodszor diadalmaskodott a Moto2-ben. Ogura valamelyest közeledett, de esélye sem volt utolérni csapattársát, viszont simán biztosította a Team Asia kettős győzelmét. Acosta pedig szintén könnyedén hozta a harmadik helyet, így előnye 50 pontra nőtt a végül tizenegyedik pozícióban célba érő Arbolinóval szemben, aki most már közelebb van a tőle 45 pontra lévő Dixonhoz, mint a spanyol pilótához.

A Moto2-es Japán Nagydíj végeredménye