back to top
2024. május 05. 17:51
KezdőlapMotoGPBezzecchi majdnem kiütötte Bagnaiát, majd a szélvédője keserítette meg az életét

Bezzecchi majdnem kiütötte Bagnaiát, majd a szélvédője keserítette meg az életét

Marco Bezzecchi elárulta, majdnem nekiment Francesco Bagnaiának a Japán Nagydíj rajtja után, végül Johann Zarcóval és Maverick Viñalesszel szúrt ki. Az olasz versenyzőnek aztán a szélvédőjével akadt gondja, de összességében élvezte első flag-to-flag futamát.

Marco Bezzecchi a negyedik helyen végzett a kaotikusan alakuló Japán Nagydíjon. A VR46 pilótája ezzel 54 pontos hátrányba került Francesco Bagnaiával szemben, így jelenleg úgy néz ki, hogy legfeljebb kétszereplős lesz a világbajnoki csata. A 24 éves motoros ennek ellenére nem szomorkodott.

Esőkáosz, piros zászló és sikertelen újraindítás után Martín nyert Japánban, Marc Márquez dobogós

A verseny Bezzecchi számára is hullámvasút volt. A rajt után például rögtön el is eshetett volna, ráadásul barátját és márkatársát, Bagnaiát is magával ránthatta volna. Végül nem értek össze, ám ahogyan próbálta elkerülni az ütközést, nekiment Maverick Viñalesnek, aki Johann Zarcóval együtt kisodródott a kavicságyba, majd el is esett.

„A rajtrácson láttam a cseppeket, és tudtam, hogy jön az eső – idézte fel a kezdeti izgalmakat Bezzecchi. – A rajtom nem volt rossz, de már az első kanyarban megcsúszott a hátsó kerekem. Egy hajszállal kerültem el Peccót, ha eltalálom, nagy bukás lett volna belőle. Máshoz viszont hozzáértem. Sajnálom, de nem tehettem semmit.”

Az 1. kör végén az élmezőny tagjai bementek új motorért, és Bezzecchi kifejezetten jól jött ki a bokszutcai káoszból. Mindezt úgy, hogy korábbról nem volt ilyen jellegű tapasztalata. „Ez volt életem első flag-to-flag versenye, és nagyon szórakoztató volt – lelkendezett. – A motorcsere során remek munkát végeztem, és szereztem néhány pozíciót. Meglehetősen erős voltam a vizes pályán, az elektronika és a beállítások is elég jól működtek.

Ezután rengeteget változott a sorrend, már csak azért is, mert akadtak olyan pilóták, akik a többiekhez képest jobban gyorsultak (Marc Márquez) vagy lassultak (Miguel Oliveira), ahogyan haladt előre a verseny. Bezzecchi nem sokkal a megszakítás előtt a harmadik helyen motorozott, de Márquez maga mögé utasította őt. Az olasz pilóta elárulta, nem volt minden rendben a motorjával.

„Gondom akadt a szélvédővel – jelentette ki. – Nem párásodott be, de valami volt a vízzel, nagyon nehéz volt bármit is látni. Szerintem mindenkinek nehéz volt a vízfüggöny miatt, de nekem ott volt ez az apró probléma is, Márquez pedig megelőzött. Két körrel később előkerült a piros zászló, és rögtön tudtam, hogy elbuktam a dobogót. Tisztában voltam vele, hogy engedni fogják az újraindítást, de felesleges volt, mert sötét volt, és [sok] volt a víz a pályán.”