back to top
2024. május 17. 13:43
KezdőlapMotoGPQuartararo borzasztóan dühös: Nem értem, miért kell ilyen körülmények között délután 3-kor...

Quartararo borzasztóan dühös: Nem értem, miért kell ilyen körülmények között délután 3-kor versenyezni

Amikor a mezőny nagy része egy kör után begurult a bokszutcába motorcserére Motegiben a tegnapi főfutamon, Fabio Quartararo másképp döntött, mint a többség ─ és mint kiderült, rosszul.

A 14. helyről indulva Fabio Quartararo az ötödik sorból vágott neki a vasárnapi versenynek Japánban. Amikor a legtöbb versenyző, élükön Jack Millerrel, az első kör után a boksz felé vette az irányt a hirtelen esőzés miatt, hogy motort cseréljen, a francia slickeken folytatta a versenyt, így rövid időre a második helyre került.

A 2021-es világbajnok hamar rájött, hogy a kockázata nem fog kifizetődni, és egy újabb kör után átült az esőgumikon várakozó Yamahájára, majd szinte az utolsó helyről kezdte meg a felzárkózást.

„Micsoda zűrzavar. Nem értem, miért kell ilyen körülmények között délután 3-kor versenyezni, amikor tudjuk, hogy 5 órakor már besötétedik” ─ fakadt ki Quartararo.

Esőkáosz, piros zászló és sikertelen újraindítás után Martín nyert Japánban, Marc Márquez dobogós

Arra a kérdésre, hogy nem követett-e el hibát azzal, hogy egy extra körön át slickeken maradt, ahelyett, hogy a rajtkör után a mezőny többségével együtt esős motorra váltott volna, Quartararo így válaszolt: „Az eső nem volt igazán erős, ezért folytattam slickeken. Utólag belegondolva egyértelmű, hogy emiatt vesztettem néhány másodpercet, de végül is ilyen körülmények között nem sokat számít, hogy tizedik vagy tizennegyedik helyen végzek.”

„Ha egy körrel korábban váltottam volna a másik motorra esőgumikon, akkor talán néhány hellyel előrébb végeztem volna, de a hetediknél biztosan nem lettem volna jobb, mert az utolsó két körben két hibát is elkövettem, amivel több másodpercet veszítettem.”

„A motor rendben volt egyébként. Nedves pályán a kanyarokba való bevetődés nagyon nehéz, az én vezetési stílusom valahogy nem kedvez a tapadásnak, így nem tudok kellő sebességet átvinni a kanyarokba.”