back to top
2024. május 02. 23:05
KezdőlapMotoGPAleix Espargaró maga is értetlenül áll lenyűgöző teljesítménye előtt az esős futamon

Aleix Espargaró maga is értetlenül áll lenyűgöző teljesítménye előtt az esős futamon

Aleix Espargaró maga is meglepődött, hogy mennyire jól szerepelt az esőben Motegiben, még egy dobogós helyezés is elérhető volt az Aprilia sztárja számára.

Az Aprilia gyári pilótája, Aleix Espargaró nagyszerűen kezdte a Japán Nagydíjat, olyannyira, a 4. és 5. körben rövid időre még vezetett is. Aztán féltette a lágy esőgumik tartósságát, és egy időre visszaesett. Amikor elkezdett zuhogni az eső, az általában nem kimondottan esőmenőnek titulált spanyol hirtelen újra megtáltosodott, szorosan Marco Bezzecchi nyomában haladt, és akár a dobogós helyet is megszerezhette volna, ha a versenyrendezők nem állítják le a futamot 12 kör után.

„Elégedett vagyok az eredményemmel. Tegnap pályafutásom során először komoly esélyem volt arra, hogy egy ilyen esős nagydíjon a dobogón végezzek. A lezúduló vízmennyiség és a permet miatt, amit a többiek felvertek, egyre fokozódó problémáim voltak a látási viszonyokkal. Ugyanakkor egyre jobban éreztem magam a motoron, ahogy az eső egyre jobban esett” ─ jegyezte meg Espargaró.

Esőkáosz, piros zászló és sikertelen újraindítás után Martín nyert Japánban, Marc Márquez dobogós

Ennek ellenére a verseny szervezői jó döntést hoztak azzal, hogy leállították a versenyt – mondta. „Szerintem egy körrel korábban kellett volna leállítani, de tisztában vagyok vele, hogy ezt nehéz kívülről megítélni.”

„Amikor Motegiben esik az eső, általában szakad. Amikor a pálya első részen nem volt olyan vizes az aszfalt, mint vártam, attól féltem, hogy a lágy gumim tönkremegy, és ki kell állnom. Aztán, amikor később úgy esett, mintha dézsából öntötték volna, úgy éreztem magam, mint hal a vízben, és előnybe kerültem a többiekkel szemben.”

„Most itt az ideje hazamenni és feltöltődni a családommal. Aztán folytatódhat a küzdelem, hiszen a negyedik hely a világbajnoki tabellán még mindig elérhető közelségben van!”