back to top
2024. május 05. 17:16
KezdőlapMotoGPMiller csalódott, amiért nem indították újra a futamot, jobb eredményt képzelt el

Miller csalódott, amiért nem indították újra a futamot, jobb eredményt képzelt el

Az esőspecialista Jack Miller csak nem sokkal a Japán Nagydíj leintése előtt indult be igazán, így  csalódottan vette tudomásul, hogy a verseny második része nem kerülhetett megrendezésre.

A tavalyi győztes Jack Miller a korábbi japán esős versenyek tapasztalatával a birtokában a hátsó kerékre a lágy esőkeveréket választotta, mert félt a korai gumikopástól.

„Sokáig tartott, amíg az esőgumik megfelelően működtek. Amikor végre ez megtörtént, és megjött a kellő tapadás, igyekeztem különösen a gumi közepére vigyázni, és nem dörzsölni le a futófelületet idő előtt.”

Esőkáosz, piros zászló és sikertelen újraindítás után Martín nyert Japánban, Marc Márquez dobogós

Miller kezdetben tizedik volt, majd négy kör alatt a hatodik helyre kúszott fel, de a Marc Márquezzel és Miguel Oliveirával folytatott csetepaté sokat kivett belőle. Amikor Joan Mir, Raúl Fernández és Johann Zarco is belekeveredett a csatározásba, Miller rövid időre a tizedik helyre esett vissza.

A leintés előtti utolsó körökben azonban a gumik tapadási tartalékainak köszönhetően visszavágott, és a hatodik helyre sprintelt, így a négyszeres MotoGP-győztes felkészültnek érezte magát a vizes verseny második részére.

„Többet akartam ennél a hatodik helynél, és csalódott voltam, amikor a bemelegítő kör alatt másodszor is megállították a versenyt. Ez egy biztonsági okokból hozott döntés volt, amit természetesen elfogadunk. Mindent egybevetve, nem ez volt a legjobb napunk, de nem is a legrosszabb” ─ összegzett Miller.