back to top
2024. május 09. 16:47
KezdőlapMotoGPEzért indult volna a bokszutcából Viñales egy esetleges újraindítás esetén

Ezért indult volna a bokszutcából Viñales egy esetleges újraindítás esetén

Az Aprilia gyári pilótája, Maverick Viñales vasárnap a kavicságyban landolt Motegiben. Egy újraindítással közelebb kerülhetett volna a mezőnyhöz, mivel visszaállt, de ez nem történt meg.

Az első kanyar sokaknak kockázatos pillanat volt a Japán Nagydíjon: Marco Bezzecchi elmondása szerint kissé megcsúszott a hátsó kereke, és csak hajszál híján úszta meg az ütközést Pecco Bagnaiával. Ennek következtében Maverick Viñales leszaladt az ideális ívről, és nem tudta elkerülni a Johann Zarcóval való ütközést. Az Aprilia versenyzője a kavicságyban kötött ki.

„A versenyem már az első kanyarban véget ért. Buktam és folytattam, bár az utolsó helyen.”

Esőkáosz, piros zászló és sikertelen újraindítás után Martín nyert Japánban, Marc Márquez dobogós

A flag to flag szabályok legalább lehetővé tették, hogy egy kör után motort váltson, de a különbség nagy volt.

„A motorcsere után a tempóm nagyon jó volt vizes pályán, de ekkora lemaradással előttem nem lett volna könnyű verseny. Reméltem, hogy a piros zászló után újraindulhatok. A bokszutcából indultam volna, de jobb feltételekkel” ─ jegyezte meg Viñales.

Mivel Maverick Viñales egy kör hátrányban volt a futam félbeszakításakor, az újraindításon részt vehetett volna, de a bokszutcából. A versenyt azonban a pályán lévő víz mennyisége és a rossz látási viszonyok miatt nem folytatták, így a szerencsétlenül járt Aprilia-pilóta tizenkét kör után a 19. helyen végzett.