back to top
2024. május 03. 10:46
KezdőlapSuperbikeImmáron hivatalos Jonathan Rea utódjának kiléte a Kawasakinál

Immáron hivatalos Jonathan Rea utódjának kiléte a Kawasakinál

Hetek óta egyértelmű, hogy Axel Bassani lesz Jonathan Rea utódja a Kawasaki gyári csapatánál. Néhány nappal ezelőtt a Kawasaki megerősítette az olasz szerződtetését a 2024-es Superbike-világbajnokságra.

Péntek délután a Motocorsa Ducati csapatfőnöke, Lorenzo Mauri bejelentette, hogy a szezon végén megválnak Axel Bassanitól. Ekkor már a legszkeptikusabbak számára is egyértelmű volt, hogy a 24 éves versenyző a 2024-es Superbike-világbajnokságra a Kawasaki gyári csapatához szerződött, és átveszi a ZX-10RR-t Jonathan Reától, aki viszont a Yamahához igazol.

Bassani a legjobb privát versenyző, és fiatal korát tekintve is logikus volt a szerződtetése.

„A 2024-es stratégiánkat már hónapokkal ezelőtt meghatároztuk, de Rea lépése miatt újra kellett gondolnunk a szervezeti megközelítést” ─ magyarázta Guim Roda csapatfőnök.

Hivatalos: Jonathan Rea veszi át Razgatlıoğlu helyét a Yamahánál

„Belső megbeszéléseket folytattunk, és úgy döntöttünk, hogy egy fiatalabb versenyzőt választunk, akiben megvan a potenciál, hogy versenyeket nyerjen. Axel friss, őszinte, szórakoztató, tökéletes pilóta arra, hogy a Kawasaki imázsát képviselje.”

Bassani számára a Kawasakival kötött szerződés nemcsak jövedelmező, de a Provec Racing által szervezett gyári csapatban, a legjobb beállításokkal rendelkező csapatban magasabb szintre emelheti tudását.

„Nagyon izgatott vagyok a lehetőség miatt, amit a Kawasaki ad nekem. Mindent megteszek majd a pályán és azon kívül is, hogy a lehető legjobb eredményeket érjem el, abban a reményben, hogy örömet és elégedettséget okozhatok minden Kawasaki rajongónak. Szeretnék köszönetet mondani a családomnak az áldozatokért, és Lorenzo Maurinak a közösen megtett útért, amely lehetővé tette számomra, hogy az elmúlt években kiemelkedő teljesítményt nyújtsak. Hamarosan találkozunk a pályán.”