back to top
2024. május 17. 07:33
KezdőlapMotoGPIlyen még nem fordult elő Joan Mirrel, de nem hibáztat senkit

Ilyen még nem fordult elő Joan Mirrel, de nem hibáztat senkit

Míg Marc Márquez a dobogón végzett Motegiben, addig csapattársa, Joan Mir a látási viszonyokra panaszkodott a vasárnapi nagydíjon.

Joan Mir a 15. rajtkockából indult a Honda hazai versenyén Motegiben. A flag to flag versenyen folyamatosan zárkózott fel, és a nagy esőmenőnek számító Jack Millerrel vívott érdemi csata után a hetedik helyen állt, majd a 2020-as világbajnok számára a dolgok visszafelé sültek el. Az utolsó kört csak a tizenkettedik helyen fejezte be.

„Egyszerűen nem láttam semmit, ilyen még sosem történt velem a múltban” ─ sóhajtott a 26 éves mallorcai.

„Valamilyen oknál fogva most történt meg. Már a rajtnál voltak problémáim, de aztán körről körre rosszabb lett, mert az eső is egyre erősebb lett. Aztán eljutottunk arra a pontra, amikor már körülbelül mindegogy volt. Szégyen, kihagytam a féktávokat, mert nem láttam semmit. Amikor Jackkel küzdöttem, még láttam egy kicsit, de utána egyre jobban esett az eső, és ez elég volt ahhoz, hogy ne lássak semmit.”

Esőkáosz, piros zászló és sikertelen újraindítás után Martín nyert Japánban, Marc Márquez dobogós

„Nagyon csalódott vagyok. Mint mondtam, ilyesmi még soha nem történt velem. Most rá kell jönnünk, hogy miért volt ez az eset. Biztos vagyok benne, hogy az AGV részéről mindig mindent megtesznek annak érdekében, hogy ilyesmi ne fordulhasson elő. Ki fogjuk deríteni az eset okát. Azt hiszem, addig jó versenyt mutattam be, elég stabil tempóban haladtam előre, de aztán nem tudtam többet tenni, esélyem sem volt.”

A 13. körben a körülmények nem tették lehetővé a verseny folytatását a teljes mezőny számára, így megjelentek a piros zászlók. Az ezt követő újraindítási kísérletet a bemelegítő körben megszakították.

„Amikor azt mondták, hogy 15.50-kor visszamegyünk a pályára, meglepődtem, mert kint gyakorlatilag semmit sem lehetett látni, és aztán 12 körön keresztül, az újabb 30 perc következett volna. Kíváncsi voltam, mit fognak csinálni, de aztán megint olyan helyzetben voltam, hogy újra vezetni akartam, de teljesen őrültség lett volna ilyen körülmények között versenyezni.”