back to top
2024. május 02. 20:26
KezdőlapMotoGPÁlex Márquez megkísérli a visszatérést Indonéziában

Álex Márquez megkísérli a visszatérést Indonéziában

Jó hír a Gresini Ducati versenyzője, Álex Márquez számára: orvosai engedélyt adtak neki a jövő heti, Lombokon megrendezésre kerülő Indonéz Nagydíjon való részvételre, ha ezt a versenyorvosok is megerősítik majd a helyszínen.

Az első Indiai GP-n, a Buddh International Circuit pályán Álex Márquez szeptember 23-án, a kvalifikáció első szakaszán bukott. A 27 éves spanyol három bordatörést szenvedett. Az orvosok legalább tíz nap pihenőt rendeltek el neki, ezért kihagyta a múlt hétvégi japán szereplést is.

Pénteken Álex Márquez a közösségi média csatornáin keresztül bejelentette, hogy a következő nagydíjon (október 13-15.) Indonéziába utazik.

„Zöld utat kaptam az orvosi csapattól, hogy Indonéziába utazzak. Óvatos leszek, és lépésről lépésre haladok majd. Alig várom, hogy visszatérjek.”

A kétszeres világbajnoknak (2014-ben a Moto3-ban, 2019-ben a Moto2-ben) csütörtökön még át kell esnie a kötelező vizsgálaton a MotoGP orvosainál Mandalikában, majd pénteken ülhet vissza először a Desmosedici GP22-es motorjára, amennyiben ezen is átmegy.