back to top
2024. május 17. 13:17
KezdőlapMotoGPDall'Igna megszólalt Marc Márquez szerződtetésével kapcsolatban: Nem az én ötletem volt

Dall’Igna megszólalt Marc Márquez szerződtetésével kapcsolatban: Nem az én ötletem volt

Gigi Dall’Igna alig várja, hogy Marc Márquez egy Desmosedicin üljön. A Ducati versenyfőnöke ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a Gresini Racing a felelős a szerződtetéséért.

A Gresini Racing még nem tett hivatalos kötelezettségvállalást. Miután szerdán a japánok megerősítették Marc Márquez és a Honda szezon végi szakítását, a Ducati versenyfőnöke, Gigi Dall’Igna most nyíltan beszélt a spanyol esetleges szerződtetéséről a La Gazzetta dello Sport neves olasz lapnak adott interjújában.

„A művelet a Gresini érdeme, ők csaptak le a lehetőségre, nem a Ducati” ─ hangsúlyozta Dall’Igna. „Tény, hogy sok mindenről beszéltem Márquezzel, de szeretném hangsúlyozni, hogy nem az én ötletem volt. Egy csapatról van szó, amely úgy döntött, hogy üzletet köt egy versenyzővel. Annyi biztos, hogy boldoggá tesz, ha erős versenyzőket látok a motorjaimon.”

Mi lesz veled, Marc Márquez?

A Ducati Corse ügyvezetője a részleteket illetően visszafogottan nyilatkozott. Valószínűleg egyéves szerződésről van szó, és vélhetően a 30 éves spanyol nem hozza magával a Repsol Hondától a Gresini Racinghez a régóta alkalmazott csapattagjait: „Szerintem egyedül fog jönni” ─ mondta Dall’Igna.

Gigi Dall’Igna azt sem titkolja, hogy kíváncsi várja Marc Márquez szereplésére egy Ducatin: „Ő a történelem egyik legfontosabb versenyzője, rengeteget nyert már.”

Az, hogy egy Marc Márquez kaliberű versenyző szerződtetése egy Ducati ügyfélcsapathoz veszélyeztetheti az olasz gyártónál fennálló egyensúlyt, nem elhanyagolható.

„Ez az egyik aggodalom, az egyik kihívás, amivel foglalkozni kell. Jól kell majd bánnunk az erős karakterű, erős versenyzőkkel. Most egy olyan versenyzővel bővülnénk, aki talán egy kicsit nagyobb falat, de tudjuk, mit csinálunk.”