back to top
2024. május 06. 22:48
KezdőlapMotoGPCecchinello biztos benne, hogy nem Zarco kerül Marc Márquez helyére

Cecchinello biztos benne, hogy nem Zarco kerül Marc Márquez helyére

Mi történik a Honda-táborban Marc Márquez most megerősített távozása után? Lucio Cecchinello szilárdan hisz abban, hogy Johann Zarco 2024-től az LCR csapatánál fog versenyezni.

Az olasz média nemrégiben azt találgatta, hogy a Gresini Racing Ducati jelenlegi versenyzője, Fabio Giannantonio szerződhet az LCR Honda csapathoz 2024-től. Ezt a csapattulajdonos Lucio Cecchinello egyértelműen cáfolta.

„Ilyenről szó sincs. Zarco szerződést kötött a HRC-vel és az LCR-rel, és velünk fog versenyezni. Ezzel számomra vége a történetnek” ─ reagált Cecchinello.

A kézenfekvőtől a legextrémebb lehetőségig – közülük kerülhet ki Marc Márquez utódja

Már a japán hétvégén nyilvánvalóvá vált, hogy a Repsol Honda vezetői Marc Márquez utódját keresik, és persze voltak olyan spekulációk is, hogy a HRC akut versenyzőhiány esetén esetleg Johann Zarcót is átigazolná a Repsol Hondához Joan Mir mellé, és Iker Lecuonát a Superbike-csapatból az LCR-hez léptetné elő.

Annyi biztos, hogy Álex Rins Indonéziába repül, és ott legalább a pénteki edzésen részt vesz: „Igen, Álex újabb visszatérési kísérletet tesz, mint Motegiben. Ha jól érzi magát az FP1 után, akkor folytatja. Ha nem, akkor Stefan Bradl fogja helyettesíteni, aki biztosan eljön Mandalikába.”

A Repsol Hondánál eddig csak Joan Mir-t igazolták le 2024-re. Taka Nakagamit az LCR második versenyzőjeként mutatták be, mivel a texasi győztes Rins a Yamaha gyári csapatához igazol.