back to top
2024. május 03. 13:18
KezdőlapMotoGPPol Espargaró: Ez nem egyoldalú döntés volt, épp ellenkezőleg

Pol Espargaró: Ez nem egyoldalú döntés volt, épp ellenkezőleg

A 2023-as idény lehet Pol Espargaró utolsó teljes szezonja a MotoGP-ben, miután a KTM megerősítette, hogy Pedro Acosta övőre a GASGAS Factory Racing Tech3 csapatában foglal helyet, ahol csatlakozik korábbi Moto2-es csapattársához, Augusto Fernándezhez, akivel újabb egy évre hosszabbított az osztrák alakulat.

Pedro Acosta előléptetésével a Hervé Poncharal vezette csapatban a királykategóriába kerül, így Pol Espargarónak 2024-ben már nem lesz esélye a rendszeres versenyzésre. A KTM által kiadott sajtóközlemény nem tisztázta teljesen, hogy mi lesz Espargaró szerepe, a mattighofeni székhelyű márka annyit mindenesetre megjegyzett, hogy a spanyol pilóta fontos eszköz a fiatal tehetségek támogatásában és a jelenlegi versenystruktúra erejének fenntartásában, és alázatossága nyilvánvaló abban, hogy kész segíteni a következő generációt, akik remélik, hogy a nyomdokaiba léphetnek.

Hivatalos: Acosta debütál a MotoGP-ben, az utolsó pillanatban történt fordulat a KTM-nél

A következő szezon előtt a KTM-nél betöltött szerepét övező bizonytalanságra reagálva Pol Espargaró a közösségi média csatornáin elmondta a saját verzióját az elmúlt napok eseményeiről, és megpróbálta tisztázni, mi lesz vele 2024-ben:

„Mint tudjátok, nem vagyok nagy rajongója a közösségi oldalaknak, de mivel sok bátorító/támogató üzenetet kapok a Pierer Mobility Grouptól a jövőnkkel kapcsolatos híreket tartalmazó nyilatkozathoz, szerettem volna tisztázni néhány dolgot. Először is, nagyon köszönöm a sok üzenetet, ennek ellenére szeretnék tájékoztatni mindenkit, hogy ez nem egyoldalú döntés volt, épp ellenkezőleg” ─ hangsúlyozta Pol, egyértelművé téve, hogy lemondani kíván az általa aláírt szerződés második évéről, hogy elősegítse Pedro Acosta érkezését a MotoGP-be.

A fiatalabb Espargaró nem titkolja, hogy szeretett volna továbbra is teljes szezonban versenyezni a MotoGP-ben, mert úgy gondolja, hogy még mindig megvan benne a sebesség ahhoz, hogy a legjobbak között legyen, de az igazság az, hogy ez két fél közötti megegyezés eredménye, tekintettel azokra a szerződéses problémákra, amelyekben a csoport jelenleg vergődik, és egy hosszú távú együttműködésben gondolkodnak, hogy a Pierer Mobility csoportot a MotoGP-világbajnokság referenciájává tegyék.

„Sok verseny van még hátra idén és a jövőben is, és mivel én azok közé tartozom, akik hisznek abban, hogy az egység erő, ezért összefogunk, hogy emlékezetes szezonzárót érjünk el. Köszönöm szépen!”